Ribnica

Radio1 – Urban podaril družini Kotar 800 evrov

Družina Kotar Lavrič iz Kočevja
Družina Kotar Lavrič iz Kočevja
Družina Kotar Lavrič iz Kočevja

Družina Kotar Lavrič iz Kočevja

Ribnica – V družini Kotar Lavrič iz Kočevja imajo štiriletnega sončka z imenom Nejc, ki ima brata-dvojčka in starejšo sestrico. Res so prava družina, ki držijo skupaj, ko je to najbolj potrebno. Nejc je namreč zbolel za cerebralno paralizo. Bolezen na srečo ne napreduje, prisotne pa so še njene posledice. Starša sta z Nejcem prevozila nešteto kilometrov, nista verjela napovedim, da njun Nejc ne bo nikoli hodil. Obiski pri specialistih in terapevtih, tako v Sloveniji kot tujini, nakupi dodatnih pripomočkov, predvsem pa njuna vztrajnost, so pripomogli, da je Nej shodil.

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]Včeraj je Nejc v spremstvu staršev in brata Mateja obiskal radijske prostore v Ribnici. Korajžno, z določeno pazljivostjo je prikorakal v pisarno, njegov razločni »Dober dan« in nasmejan obraz sta ekipi dala vedeti, da imajo pred seboj pravega korenjaka, ki bo še veliko dosegel. V ponedeljek se z mamico odpravljata na tritedensko terapijo v Maribor. Terapija, pravila in navodila so za Nejca vsakdanje stvari, ki jih sprejema samoumevno.

Nejca čaka še veliko vaj in terapij, dokler njegov korak ne bo popolnoma varen. Ker ni nič zastonj, so terapije, prevozi in razni pripomočki, ki mu lajšajo odraščanje in otroštvo, velik finančni zalogaj. Radio Urban vsako leto organizira Urbanovo noč, na kateri zbira prispevke za razna društva, družine oz. posameznike, ki potrebujejo pomoč. Letos se je ekipa odločila, da prispevke nameni Nejcu, za kritje stroškov terapije.

Staršema smo tako predali 800 evrov, Nejcu in bratcu, pa še paket Lego kock, ki jih je poslušalka iz Kočevja namesto denarja darovala Nejcu.

Nejc, čimprejšnje popolno okrevanje ti želimo!

Vir: radio1.si

Komentiraj