Ribnica

Projekta Vesna v Ribnici ne bo

Predstavitev projekta Vesna

Projekta Vesna v Ribnici ne bo

Ribnica – V Ribnici so si veliko obetali od skupnega projekta za zaposlovanje žensk in ranljivih ciljnih skupin. Občina tudi na tem javnem razpisu ni bila uspešna.

Zavod za razvoj družinskega in ženskega podjetništva Vesna iz Ljubljane, Razvojni center Ribnica Kočevje, območna obrtna zbornica Ribnica in Javni zavod Rokodelski center kot partnerji ter devet pravnih subjektov kot pridruženi partnerji, med katerimi so tudi občine Ribnica, Sodražica in Loški Potok, so se prijavili na razpis za spodbujanje enakih možnosti in socialne vključenosti na trgu dela. Kandidirali so za 950 tisoč evrov iz evropskega socialnega sklada, ki bi bil namenjen zaposlovanju ranljivih skupin in žensk.

Žal ta projekt ni šel skozi rešeto pristojne državne službe, kar pomeni, da je Zavod Vesna ostal brez izobraževanja in kasnejšega vključevanja v zaposlitveno mrežo več kot 400 prebivalcev iz občin Ribnica, Kočevje in širše.

Od projekta si je veliko obetal tudi Zavod Rokodelski center, ki preko ponovljenega razpisa išče direktorja. Če bi namreč projekt dobil zeleno luč, bi imel Rokodelski center ob proti plačilu uslug na nekaj časa zasedeno skoraj polovico svojih prostorov.

Ribniški župan Jože Levstek ni skrival razočaranja.

ZVOK: Župan Levstek o Vesni

Vir: radiokrka.com

Komentiraj