Ribnica

Potopis o Afriki v Miklovi hiši – Life is a journey

Simona Šivec in Eva Tomšič

Simona Šivec in Eva Tomšič

Ribniški študentski klub je v petek, 19.3.2010 v Miklovi hiši gostil Simono Šivec in Evo Tomšič, ki sta lani osem mesecev z nekaj tisoč evri preživeli v Afriki. Našli sta se prek interneta in se z nahrbtnikom na rami brez načrtovane poti odpravili v neznano.

Potovali sta iz Kenije v Ugando, Ruando, Tanzanijo z Zanzibarjem ter preko Malavije in Mozambika do Južne Afrike. Raziskovalni duh ju je popeljal vse do Masajev v Keniji, Pigmejcev v hribih Ugande, žalostnih zgodb ljudi, preživelih v ruandskem genocidu, odkrivanja začimb na prelepem Zanzibarju in pogostega srečevanja s policijo, organizacije čistilne akcije v Malaviju, čudovitih dolgih mozambiških plaž, kjer nista mogli ležati, in nato spet srečanja z velikimi mesti, ki so jima po vseh teh mesecih postala zelo tuja. Poleg lepot so potovanje spremljale tudi nevarnosti, za katere pa dekleti pravita, da so bile kljub vsemu dobre izkušnje.

V Afriki sta Eva in Simona dobili veliko prijateljev, s katerimi sta ostali v stiku.

Ko sta dekleti prišli domov, se njuno potovanje ni zaključilo, saj svoja spoznanja delita tudi z drugimi. Imeli sta že okoli dvajset potopisnih predstavitev, in sicer na Primorskem, v Prlekiji, Mariboru, na Ptuju, v Ljutomeru, Novem Mestu in Ljubljani ter njeni okolici.

Vse podrobnosti najdete na spletni strani www.lifeisajourney.si.

Vir: radio1.si

Komentiraj