Ribnica

Podpisali pogodbo za energetsko obnovo ZD Ribnica

Zdravstveni dom Ribnica
Zdravstveni dom Ribnica

Ribnica – V Ribnici so podpisali pogodbo za začetek energetske obnove Zdravstvenega doma dr. Janeza Oražma, stavbe, ki ima trideset let. Med štirimi ponudniki so izbrali najcenejšega, podjetje Tipo investicijske gradnje iz Ljubljane, ki bo s konkretnimi deli začelo v slabem mesecu dni.

Zdravstveni dom Ribnica

Zdravstveni dom Ribnica

Na stavbi, ki je v treh desetletjih niso bistveno obnavljali – izjema so le prostori lekarne in urgence -, bodo zamenjali okna, izolacijo, fasado, temeljito pa bodo obnovili tudi ogrevalni sistem, kar je skupaj vredno skorajda milijon evrov. Občina Ribnica bo za temeljito obnovo stavbe namenila 238.000 evrov oziroma 27 odstotkov investicije, preostalo pa zagotavljajo iz kohezijskih sredstev: 628.000 evrov je evropskih sredstev in 110.000 evrov iz državnega proračuna.

»S sanacijo ZD Ribnica želimo prispevati k učinkovitejši rabi energije in zmanjšati izpuste toplogrednih plinov v okolje. Obenem pa želimo s to obnovo zagotoviti boljše pogoje za izvajanje zdravstvene dejavnosti za paciente kot tudi za zaposlene,«

pravi ribniški župan Jože Levstek. S to investicijo, ki bo končana sredi prihodnjega leta, bodo letno prihranili 270,00 MWh toplotne energije, obenem pa bodo dosegli tudi skupno znižanje emisij CO2 za 26,00 ton.

Vir: delo.si, Simona Fajfar

Komentiraj