Ribnica

Pod kozolcem na Škrabčevi domačiji pripravili pravljični večer

Pravljični večer pod kozolcem na Škrabčevi domačiji

Pravljični večer pod kozolcem na Škrabčevi domačiji

Hrovača – V nedeljo, 17. junija 2012 so se pod kozolcem, v hladu drevesnih krošenj zbrali ‘pravljičarji’ Ribniške doline. Nataša Tanko in Domen Češarek, ki sta organizirala ta večer sta od zadovoljstva glede udeležbe sijala, kot sije zlata ribica v bajki o nastanku Ribnice.

Ljudske in tudi umetne pravljice so pomemben del vsakega otroštva, saj nas naučijo marsikatere modrosti in vrednote. Še poseben čar pa imajo pravljice in zgodbe, ki jih prebiramo ali poslušamo odrasli, saj nas vrnejo v otroštvo in nam povrnejo upanje v ta svet. Zgodbe in pravljice, ki so jih predstavili Bernarda Arko, Marjana Starc, Lucija Ćirović, Metod Jaklič, Franc Jaklič in Medard Pucelj so nekdaj romale od ust do ust in od ognjišča do ognjišča.

[oglas p=”D”]Pripovedniki so nas popeljali po zdomarskih poteh in prigodah, ki se lahko zgodijo komurkoli in kadarkoli. Prav zato je nauk pravljic aktualen tudi v današnjem času.

Vsi, ki se še spomnite kakšne ljudske pravljice, pripovedke, bajke ali drugačnega ljudskega izročila iz doline suhe robe in lončarstva, vabljeni, da jih posredujete Nataši Tanko in Domnu Češarku. Domnovi podatki so: Domen Češarek, Škrabčev trg 33, 1310 Ribnica. E-pošta: domen.ceso@gmail.com GSM: 040-367-512

Vir: radio1.si

Komentiraj