Ribnica

Pihalni orkester Ribnica decembra 2011 praznuje 85 let

Pihalni orkester Ribnica na Cenetovem vrtu, sep 2011

Pihalni orkester Ribnica na Cenetovem vrtu

Ribnica – Pihalni orkester Ribnica je eden izmed pomembnih ustvarjalcev glasbene kulture na Ribniškem, ki nepretrgoma deluje že 85 let. Pomembno obletnico bodo člani orkestra, ki trenutno z veteransko sekcijo šteje več kot 40 članov, praznovali 10. decembra 2011, v ribniški športni dvorani.

V pripravah na ta dogodek so imeli letos že tri koncerte. Prvi je bil pri Francetovi jami, na semanji dan so gostili Godbo 1927 Kočevje, v soboto, 17. septembra pa so na Cenetovem vrtu v Ribnici pripravili še koncert s članicami Društva mažoret plesalcev Ribnica. Koncert je bil prava paša za oči, nekoliko manj pa za ušesa. A ne zaradi programa in poskočnih viž, temveč zaradi motenja soseda, ki ga je nastop orkestra in deklet tako motil, da je na začetku programa prižgal ročno kosilnico in dobesedno nagajal nastopajočim in obiskovalcem.

Ribniška nekultura, da ji ni primera. Vse skupaj je moteče še toliko bolj, če vemo, da gre za znanega in priznanega umetnika. Stanislav Grebenc, predsednik in član Pihalnega orkestra se na motečega soseda ni preveč oziral, dejal je le, da so najbolj veseli številnega članstva ter ustanovitve veteranske godbe.

ZVOK: Stanislav Grebenc o orkestru

Vir: radio1.si

1 komentar

  • Gospod “umetnik” je s svojim dejanjem pokazal svojo “kulturnost” in spoštovanje kulturnega delovanja drugih. Velikost kulturnika se pokaže v spoštovanju tudi ostalih vrst kultur, čeprav sam morda ni ljubitelj le teh. Na žalost tudi on spada v tiste: “samo jaz in nihče drugi”. Gospod “umetnik”: Sram vas je lahko!

Komentiraj