Ribnica

Pesniški prvenec Roka Horžena: Nočna slepota

Rok Horžen, Nočna Slepota

Rok Horžen, Nočna Slepota

V petek, 18.6.2010 je v Miklovi hiši potekal literarni večer, kjer je Rok Horžen predstavil svoj pesniški prvenec z naslovom Nočna slepota. Literarni večer je potekal v okviru JSKD-ja. Koordinatorica JSKD OI Ribnica Alenka Pahulje je ob tem povedala, da je zelo vesela, da bosta letos v Ribnici izšli dve pesniški zbirki.

Prva izmed njih je v samozaložbi Kreater teater izšla od Roka Horžena. Druga pesniška zbirka bo javno predstavljena konec leta. Rok Horžen o svoji poeziji pravi: »Mislim, da je poezija dovolj jasna, da govori sama zase, da je iskrena. Mislim, da je zelo resnična, če se ni zgodilo meni, se je zgodilo komu drugemu. Tako, da izhajam iz realnega sveta in humor mi je zelo pomemben. Večina zgodbic izvira iz nočnega življenja. Je zelo raznolika knjigica. Nadaljevanje bo verjetno v drugem smislu, imam ideje za naprej, ampak počasi. Počasi delam. Ni to stvar navdiha, ampak stvar volje

Pesnik in pisatelj Jurij Hudolin je pod spremno besedo o prvencu zapisal: »Pesmi Roka Horžena so presenečenje, saj gre za zrelo avtorsko dejanje mladega in še neuveljavljenega pesnika. Njegove pesmi preveva iskriv humor, samoironija, samokritika in zrela refleksija. Vse to pa so atributi, ki jih mlada slovenska poezija pogreša.« Poleg avtorja Roka Horžena so pesmi recitirali še Karolina Šmalc, Sara Horžen in Damjan Levstik. Na kitari pa jih je spremljal Dalibor Josipović.

Vir: radio1.si

Komentiraj