Ribnica

Papež Frančišek pri avdienci sprejel MzM motoriste

MzM motoristi pri papežu Frančišku
MzM motoristi pri papežu Frančišku

Rim – Papež Frančišek je imel na Trgu svetega Petra posebno avdienco v jubilejnem letu usmiljenja. Avdience se je udeležilo 300 motoristov iz Slovenije iz društva MZM – Motoristi za motoriste. Ob koncu so se nekateri med njimi srečali s papežem in mu izročili ček za dva motorja, ki bosta namenjena misijonarjema na Madagaskarju in v Vietnamu.

Društvo Motoristi za motoriste je ob desetletnici delovanja organiziralo romanje v Rim na srečanje s svetim očetom. Približno dvesto petdeset romarjev na motorjih in še petdeset v avtobusu se je zjutraj odpravilo iz hotelov na obrobju mesta proti Vatikanu. Pridružili so se jim tudi nekateri italijanski kolegi in v spremstvu policije so se v dolgi koloni pripeljali na Trg sv. Petra.

Med jutranjo slovensko mašo, ki so jo imeli v baziliki sv. Petra, jih je med drugim pozdravil naš rojak kardinal Franc Rode. Po njej so se pridružili zbranim romarjem na trgu in čakali na prihod papeža Frančiška. P. Niko Žvoklej dva zakonska para z možema na vozičkih in motorist s Koroške so dobili dovolilnice za srečanje s papežem ob koncu avdience.

Kot je povedal p. Niko so mu izročili denar za dva motorja. Enega bo dobil slovenski misijonar na Madagaskarju Jani Mesec, drugega misijonar v Vietnamu, ki ga je izbrala papeška fundacija Cor unum.

Papež jim je zaželel varno vožnjo in jim podelil blagoslov. Na poti domov se bodo motoristi – romarji ustavili še v Assisiju. Prisluhnite pogovoru, tik po avdienci s pobudnikom društva MZM p. Nikom Žvokljem in predsednikom Valentinom Sojarjem.

P. Niko Žvokelj in Valentin Sojar o srečanju s papežem

Vir: radio.ognjisce.si

Komentiraj