Ribnica

Odvetnik Čeferin v Škrabčevi domačiji predstavil četrto knjigo z naslovom: Sto sodnijiski

Janez Škrabec, Peter Čeferin in Miša Molk
Janez Škrabec, Peter Čeferin in Miša Molk

Hrovača – Četrtkov gost Škrabčeve domačije je bil odvetnik dr. Peter Čeferin, ki je tokrat predstavil vznemirljivi preplet pravniških in življenjskih zgodb iz polstoletne odvetniške kariere v svoji četrti knjigi z naslovom Sto sodnijiskih.

Gre za sto zgodb, v katerih je sodeloval avtor, in se je dogodilo na slovenskih sodiščih v zadnjih petdesetih letih. Vse so resnične in za vse velja, da so dogodki v resničnem življenju pogosto bolj neverjetni od opisov izmišljenih dogajanj v še tako šokantni literaturi.  Odvetnik Čeferin priznava, da je ta, že četrta njegova knjiga, nastala težje od prejšnjih: »Zaprl sem se v arhiv naše pisarne, kjer hranimo spise od leta 1967 dalje in več mesecev kopal po spisih. Tako sem našel zgodbe, ki so zaznamovale velik del mojega življenja. Kadar grem mimo sodne palače v Ljubljani, razmišljam o tem ali mimoidoči vedo, o koliko človeških stiskah odločajo v tej stavbi. Ta stavba je polna čustev, upanja, veselja, žalosti, razočaranja, strasti, sovraštva pa tudi smeha, ironije in sarkazma. Tukaj se dogaja življenje.«

Dr. Peter Čeferin, legenda med odvetniki z najdaljšim odvetniškim stažem pri nas, je v kratkem času poslal med bralce kar štiri knjige prigod in izkušenj s svoje bogate življenjske poti: Moje odvetniško življenje, Valat, Moje zgodbe in 100 sodnijskih. Prvega maja letos je minilo petdeset let njegovega neprekinjenega dela v odvetništvu.

Komentiraj