Ribnica

Novi vozili za patronažno službo ZD dr. Janeza Oražma Ribnica

Ribniški župan Jože Levstek, direktorica ZD Ribnica Lidija Šmalc in ribniški dekan mag. Anton Berčan ob prerezu traku
Ribniški župan Jože Levstek, direktorica ZD Ribnica Lidija Šmalc in ribniški dekan mag. Anton Berčan ob prerezu traku

Občina Ribnica je kot največja soustanoviteljica Zdravstvenega doma dr. Janeza Oražma Ribnica omogočila slednjemu nakup dveh novih vozil Fiat Panda za zagotavljanje nadaljnjega nemotenega opravljanja patronažne službe na območju občine Ribnica.

Ribnica – Z nakupom dveh novih službenih avtomobilov v skupni višini nekaj manj kot 18.000 evrov želi Občina Ribnica urediti in izboljšati kakovost dela in storitev patronažne službe na območju občine Ribnica. S tem se je odzvala na vedno večje obremenitve zdravstvenih domov z novimi nalogami in pristojnostmi, ki jih zdravstvu nalagajo državni organi. Nakup službenih vozil pozdravljajo zaposleni v Zdravstvenem domu dr. Janeza Oražma, posebej patronažne medicinske sestre, ki so bile doslej odvisne od prevoza z lastnim osebnim avtomobilom.

Vodstvo, zaposleni v Zdravstvenem domu dr. Janeza Oražma Ribnica, posebej patronažne medicinske sestre se zahvaljujemo občini Ribnica za nakup novih vozil Fiat Panda, ki bodo služili pri nadaljnjem opravljanju patronažne zdravstvene nege na območju občine Ribnica.
– ZD dr. Janeza Oražma Ribnica

Patronažna služba Zdravstvenega doma dr. Janeza Oražma Ribnica izvaja v sklopu svojih nalog zdravstveno in socialno obravnavo posameznikov, družin in lokalnih skupnosti, nego bolnikov po delovnem nalogu izbranega osebnega zdravnika (lahko tudi nadomestnega zdravnika), obravnavo nosečnic, otročnic, novorojenčkov, dojenčkov in otrok do 3. leta starosti ter prav tako preventivne obiske invalidov, kroničnih bolnikov ter oseb z motnjami v razvoju na njihovem domu, ki so socialno ogroženi.  Dejavnost patronažne službe je sestavni del javnega zdravstva in sodi med storitve osnovnega zdravstvenega zavarovanja.

Vir: ribnica.si

Komentiraj