Ribnica

Na sejmu Alpe Adria tudi društva od Turjaka do Kolpe

Sejem Alpe Adria - TD Ribnica

Stojnica Turističnega društva Ribnica

Ljubljana – Prejšnji vikend je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal sejem Alpe Adria – turizem in prosti čas, na katerem sta se letos družno predstavila Turistično društvo društvo Ribnica in Rokodelski center Ribnica.

Za ta potezo tako društva kot Rokodelskega centra, ki deluje v okviru Občine Ribnica, lahko pohvalimo oba. Poleg tega je bil letos sejem logistično in prostorsko precej bolj smiseln kot lansko leto. Pod okriljem Turistične zveze Slovenije so se na enem mestu predstavila številna društva iz vse Slovenije. Prve obrise dela novoustanovljene zveze od Turjaka do Kolpe pa smo lahko videli v delu dvorane, kjer so bili skupaj Ribničani, Kočevci, Kostevci in Turjačani, katere je zastopalo Društvo za ohranjanje dediščine Gradež.

Ribničane sta poleg prijaznih deklet na stojnici, ki so ponujala izdelke iz muzejske trgovine in predstavljala tradicionalni Ribniški semenj ter Grajske večere, zastopala tudi ‘krošnjarja’ Franc in Metod Jaklič. Člani TD Kočevje in Kostel so stavili na neokrnjeno naravo in med ter izdelke iz medenega zlata. Poleg že omenjenih so se na sejmu predstavili tudi Javni zavod Trubarjevi kraji z utrinki grajskega življenja, srednjeveškimi plesi, igrami, z lokostrelstvom se je predstavila družina Grčar. Pridružil pa se jim je tudi grajski pisar Stane Osolnik. V okviru projekta EDEN (Evropska destinacija odličnosti) smo lahko poleg belokranjskih občin obiskali tudi občini Kočevje in Kostel. Vsi razstavljavci so bili z obiskom in odzivom zadovoljni, upamo, da bo tako tudi z obiskom lepot od Barja do Kolpe.

ZVOK: Tina Zajc iz Rokodelskega centra Ribnica o sodelovanju s TD Ribnica

Marko Modrej

Komentiraj