Ribnica

Na 4. festivalu klavirskih harmonik na Grmadi tekmovalo sedem harmonikarjev

Tekmovalci na 4. festivalu klavirskih harmonik na Grmadi

Pomerilo se je sedem harmonikarjev

V nedeljo, 1.8.2010 so se na Grmadi zbrali harmonikarji in ljubitelji harmonike. Potekalo je namreč tekmovanje v igranju na klavirsko harmoniko, ki ga je že četrto leto zapored pripravilo Turistično društvo Grmada.

Tri članska komisija v sestavi Aleksander Oražem, Josip Hotko in Ciril Skebe so naziv najobetavnejšega izvajalca podelili Urbanu Arku iz Sodražice. Lovoriki sta prejela tudi najmlajši in najstarejši tekmovalec. Tamara Medved, ki je stara 10 let in Stane Logar, ki je star 78 let. Zmagala je domačinka Neja Debeljak, ki je bila zmage zelo vesela, saj je ni pričakovala. Neja pravi, da igra za svoje veselje, zato ji zmaga še toliko več pomeni. Lansko leto je bila Neja Debeljak na Grmadi izbrana za najbolj simpatično in najobetavnejšo izvajalko, letos pa je pometla s konkurenco. Neja Debeljak obiskuje Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani.

Organizatorji so bili s potekom festivala zelo zadovoljni, saj je komisija svoje delo opravila z odliko, obiskovalci pa so bili zelo navdušeni. Predsednica Turističnega društva Grmada Mara Okorn nam je zaupala, da si želijo, da bi ta festival postal vseslovenski projekt in bi se na klavirski harmoniki pomerili harmonikarji iz vse Slovenije. Ob koncu pa je strnila misli, da je bil to najboljši festival do sedaj.

Vsi harmonikarji in ljubitelji harmonike vabljeni prihodnje leto na Grmado, na 5. festival klavirskih harmonik.

Vir: radio1.si

Komentiraj