Ribnica

Muzejska trgovina preseljena v Rokodelski center, TIC ukinjen

Muzejska trgovina v Ribnici na Škrabčevem trgu

Muzejska trgovina

Ribnica – Občina Ribnica je Muzejsko trgovino, ki je obratovala v središču dežele suhe robe, preselila v prostore Rokodelskega centra na Marofu, Turistično informacijski center, ki je bil skupaj s trgovino del Javnega zavoda Miklova hiša, pa ukinila.

»Muzejska trgovina, ki jo kot takšno Ribničani in obiskovalci na Škrabčevem trgu poznajo več kot pet let, se ne ukinja, temveč bo s svojo dejavnostjo nadaljevala v prostorih Rokodelskega centra,» je dejal ribniški župan Jože Levstek. Po njegovih besedah bo lokacija na Marofu bolj primerna in dostopna, trgovina bo še bolj obogatena s ponudbo različnih izdelkov, v kar se bodo obiskovalci grajske pristave tudi sami prepričali.

A kot kaže, je glavni razlog, da bo šla Muzejska trgovina pod streho Rokodelskega centra, različni pogledi na njeno zasnovo, delovanje in predvsem trženje. Ker izkupička od izdelkov avtohtone ribniške suhe robe, ki je bila edina na policah, ni, je bila pač sprejeta ta določitev. Na drugi strani v Javnem zavodu Miklova hiša poudarjajo, da ima slednja zgolj etnološko, etnografsko in kulturno poslanstvo ribniške doline, zato zaslužkarstva od teh izdelkov niti ne more biti.

Za mnoge je nerazumljiva ukinitev Turistično informacijskega centra v sedanji obliki, v novi različici pa ga bo prevzela Območna obrtna zbornica. Iz stavbe Miklova hiša se bodo na Marof preselile tudi pisarne galerije in muzeja, njihova dejavnost pa bo ostala v dosedanjih prostorih.

Sicer je Javni zavod Rokodelski center pred izbiro novega direktorja, saj naloge vršilca dolžnosti opravlja Jani Mate, direktor občinske uprave.

Vir: dolenjskilist.si

3 komentarji

  • Sodeč po dejanjih določenih osebkov v naši lepi leskovi deželi človek dobi občutek , da čisto vsi umski maloposestneži kar jih sploh obstaja živijo na lokaciji od Rakitnice pa vse tja do Sodražice .. Pa so učash djal : Kar je dobru naj slabu . Zdaj pa prou z lahkoto lohku rjačemo : Še tistu , kar je u naši občini dobrga blu so nam občinski svetniki in določeni veljaki u i narekovajih kvalitetnu uzel al pa uničli , pa si naj čist vsak tolmač kukr mu pač paše … pa lajp pozdrav in -ADIJO PAMET , pa tuu …

Komentiraj