Ribnica

Lokalne volitve 2014: Združena levica – Aleš Hoge za župana občine Ribnice

Združena Levica, skupinaka
Združena Levica, skupinaka

Spoštovana občanka, spoštovani občan Ribnice! Gospodarska kriza in ukrepi varčevanja so na družbeno dno potisnili večino delavcev, kmetov in upokojencev. V revščini, brezposelnosti in obupu so se znašli tisti, ki so bili daleč od bank, politikov in tajkunov in krize niso povzročili. V Evropi je 26 mio brezposelnih, v Sloveniji 115.000. Delo je razvrednoteno, pravice delavcev in socialne pravice se nenehno krčijo.

Združena levica je odločena delovati v korist pravic delavcev, upokojencev, ohranjati želi javno zdravstvo in šolstvo in terjati ukrepe za zagon gospodarstva. Spoštljiv odnos imamo do vrednot NOB in osamosvojitve Slovenije, saj so to korenine našega obstoja.

Na državnozborskih volitvah smo kljub temu, da smo se prvič pojavili v politiki, dobili podporo. Kandidati Združene levice svoje vrednote spoštujemo predvsem pri svojem vsakodnevnem službenem in prostovoljnem delu. Želimo si vašega zaupanja in podpore, saj sicer ne moremo uspeti!

Lokalne volitve 2014: Združena levica – Aleš Hoge (v sredini) za župana občine Ribnice

Lokalne volitve 2014: Združena levica – Aleš Hoge (v sredini) za župana občine Ribnice

Kratek povzetek našega programa

Gospodarstvo
Ribnica tradicionalno spada med občine s pomembnim deležem malih podjetnikov, obrtnikov in kmetov, kar blaži nezadostnost delovnih mest in izboljšuje socialno sliko občine. Občina jih mora spodbujati z različnimi ukrepi. Za izobraževanje, zaposlovanje težje zaposljivih oseb, razvoj socialnega podjetništva, inovativnost mladih naj bi bila zagotovljena evropska sredstva za čas od 2014 – 2020. Občina mora v sodelovanju z gospodarskimi subjekti in vsemi drugimi deležniki pripravljati programe, s katerimi jih bomo dobili tako za izobraževanje, zaposlovanje, zlasti ranljivih skupin prebivalstva kot za spodbujanje inovativnosti. Spodbujali bomo sonaravni razvoj na vseh področjih gospodarstva (izobraževanje, subvencioniranje prehoda na uporabo tehnologij z manj škodljivimi vplivi na okolje).

Ukrepi za izboljšanje upravljanja občine
Občinska uprava se mora funkcionalno in kadrovsko preoblikovati v učinkovit servis občanom; strokovnost in prijaznost morata spremljati občana pri vsakem postopku in stiku z uslužbenci občinske uprave. Več sodelovanja mora biti s krajevnimi skupnostmi, pomembno je neposredno obveščanje občanov; predstavniki občine v javnih podjetjih morajo redno poročati občinskemu svetu. Revidirati je potrebno vse podeljene koncesije zasebnikom.

Infrastruktura
Razvoj na področju dolgoročne oskrbe s pitno vodo, kanalizacije, odstranjevanja odpadkov, stanovanjske politike je prioriteta. Javne dobrine morajo ostati v javnem upravljanju, cene pa dostopne občanom!

Družbene dejavnosti
Zdravstveni dom mora kot javni zavod zagotavljati vse storitve na splošni in specialistični ravni glede na obstoječe število prebivalcev in standarde, urniki morajo biti prilagojeni potrebam prebivalcev;
Spodbujali bomo društvene dejavnosti, zlasti na področju kulture, športa, sociale; usposabljali bomo vodstva za vodenje projektov, jim nudili administrativno pomoč.

Okolje
Vsakdo, ki se sprehodi po Ribnici, lahko vidi, da je premalo skrbi za njeno urejenost. Naš dom se ne konča pred domačimi vrati. Za občane in turiste mora biti Ribnica urejena, čista, cvetoča in mirna.

Naša zaveza za vaše zaupanje

Poslušali in slišali vas bomo. Vse, kar bo mogoče, bomo upoštevali oziroma storili. O narejenem bomo skrbno poročali. Naše delo bo transparentno, ničesar ne bomo skrivali. Nepotizma in korupcije ne bomo dopuščali. Vsak sum lahko omaje vaše zaupanje, ki edino šteje. Kompromisov in tolerance na tem področju ni. Naš cilj ni ukvarjanje z ideološkimi in politikantskimi vprašanji. Naš cilj je le eden, a vreden vašega glasu:

Ribnica na poti napredka z novo politiko in z novimi obrazi!

9 komentarjev

  • Leve stranke v Ribnici nimajo šans, to že ptički na vejah čivkajo
    enako velja za Škrabčevo-neodvisno levičarko pod krinko 🙂

  • No, ampak ko berem ta program vas vprašam. Kaj pa od tega Ribnica še nima? Je gospodarsko uspešna..? Ja, je. Ima investitorje, ima nizko brezposelnost. Rešuje vse občine okrog, je stoletja pred Kočevjem…Ima infrastrukturo? Ja, in se še gradi…Ima dogajanje? Ja… itd, da ne naštevam vsega.

    To so spet neki novi obrazi, ki ne vejo kaj bi.

  • Frenk po kakšnih kriterijih lahko potrdiš da ima Ribnica vse to kar naštevaš? Mogoče nam postrežeš z kako konkretno analizo? Novi obrazi, nova izbira predvsem pa kritična presoja komu lahko zaupaš svoj glas za naslednja 4 leta. Nič spornega ne vidim v nikogaršnji kandidaturi za župana oz županjo občine Ribnica.

  • kolk jast slisim ma hoge sm en cilj, da ubije družabno življenje ob koncih tedna v Ribnci, baje ga moti če že prdneš preveč na glas, tipični sindikalist, sve ču sve ču samo radit neču haha…

Komentiraj