Ribnica

Lokalne volitve 2014: Volilni rezultati in udeležba za Ribnico

Lokalne volitve 2014
Lokalne volitve 2014

Ribnica – Lokalne volitve 2014 bodo potekale v nedeljo, 5. oktobra 2014. Prvi podatki o volilni udeležbi bodo znani po 11. uri, glede na stanje na voliščih ob 11. uri. Drugi podatki o volilni udeležbi bodo znani po 16. uri, glede na stanje na voliščih ob 16. uri. Prvi delni izidi glasovanja bodo znani po 19. uri.

Volilci so največ glasov namenili dosedanjemu županu Jožetu Levstku in sicer 48,28%, kar pomeni, da bo potreben drugi krog, ki bo predvidoma v nedeljo, 19. oktobra 2014.

MestoKandidatPredlagateljŠt. glasovOdstotek glasov
1.Jože LevstekSDS – SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA1.74048,28 %
2.Mag. Andreja ŠkrabecMATEJA ERJAVEC LOVŠIN IN SKUPINA VOLIVCEV88424,53 %
3.Janez PuceljSLS – SLOVENSKA LJUDSKA STRANKA83423,14 %
4.Aleš HogeZDRUŽENA LEVICA (DEMOKRATIČNA STRANKA DELA – DSD)1464,05 %

Rezulatati volitev za župana ter občinskih/mestnih svetov

Rezulatati volitev za četrtne/krajevne/vaške skupnosti

Volilna udeležba

31 komentarjev

 • Levstek je ljudski župan in ga imajo ljudje radi. Pa tudi naredil je veliko. Je pa razlika med marioneto in pomočjo. Dolžnost poslanca je pomagati svojemu kraju. Hvala bogu.

 • Nihče, pa tudi Janez Pucelj in SLS, ne bo nikoli zmagal, če ne bo ves čas že med volitvami vlagal v javno mnenje, tekoče javno povedal svoje mnene in bo samo tiho, kar pokažejo objave v REŠETU in še kje.
  “Veni vidi vici”, “prišel, videl, zmagal”, ne učinkuje v demokraciji, je podcenjevanje volivcev!
  Klientilizem, nepotizem, demokratičnost in kultura odnosa do volivcev je velik tudi ribniški problem.

 • “Veni vidi vici”, “prišel, videl, zmagal” deluje, če imajo volivci oprane možgane, so nezahtevni, niso izbirčni in so s stanjem blagostanja in odnosov v družbi kar zadovoljni, ter celo zanemarijo svoje dostojanstvo in ne cenijo osebno integriteto.
  Ni potrebe za spremembe, če je večina volivcev zadovoljnih s ponudbo in storitvijo politikov, tudi svetnikov, občanom in državljanom. Reklamacij je verjetno malo?
  Mogoče se enim, mnogim, zato le godijo velike krivice, a jih večina ne zazna in ne prizna?
  “Kakršno ljudstvo, takšna oblast!”

 • Frenk, če že hočeš: Koliko sta Tanko in Veber naredila za ribniško dolino? Nič, zero, nada. Obvoznice Kočevje – Ljubljana še vedno ni. Levstka ljudje nimajo
  radi, ker tolerira korupcijo in klientelizem. Odpri link ki sem ga pripel in preberi vsebino. Če imaš kaj soli v glavi, boš razumel. Krajani Kota, Jurjevice in Brež,
  že 40 let vlagajo priporočila in podpise, naj občina naredi obvozno cesto za
  kamnolom v Kotu. Seveda brez uspeha. Leta 2001 pa je občina dala soglasje
  za obratovanje kamnolomov. Župan takrat je pa bil, glej no glej, Tanko 🙂
  Težko doumljivo pa je, da ljudje volijo ljudje, ki so člani SDS-a, katerega
  predsednik sedi v zaporu. Only in Slovenia.

 • Janko vbistvu se strinjam, ampak ni pa tudi logično, da Andreja Škrabec kakšen mesec ali dva pred volitvami izstopi iz Zaresa in ustanovi neko svojo listo. Kako prozorno. Zares je bila stranka najvecjih lopovov ki so preko politicnih lobijev izkoriščali svoje položaje.

 • Volitve v Ribnici so itak brez veze, ker če bi SDS za župana predlagala opico, bi bila pač opica tudi izvoljena za župana. Enostavno škoda davkoplačevalskega denarja.

  pa še o tem kaj je bilo narejeno v zadnjem času v Ribnici:
  – vrtec (pa še kle so sami problemi – od parkiranja naprej in kaosa vodstva vrtca, ki navodili se onemogoča normalno gibanje po vrtcu-smilijo se mi vzgojiteljice, ker vidim, da ne morejo delati kar bi morale in hotele; tega seveda ne smejo priznati – sem bil navzoč na roditeljskem sestanku v eni od skupin… tako prestrašene vzgojiteljice in njenega skrivanja za predpisi vrtca še nisem videl, pa jo poznam kar nekaj let – do sedaj je vedno imela odgovor na zagate, letos pa se je samo skrivala za predpisi – ravnateljici je očitno uspel dril)

  česa pa še nimamo (tudi ob pomoči poslanca SDS iz teh krajev):
  – potniške železniške povezave z Ljubljano,
  – imamo pa oviranje s strani občine nobene nižje-cenovne trgovine (npr. Hofer, Eurospin, Lidl – vse malo večje občine okoli nas jih imajo – tukaj se smejem sedanjemu županu, ko je cenejši nakup primerjal z izletom v naravi, pri tem pa pozabil, da je treba nekje tudi kupovat, zato pač se vozimo (in ne hodimo) v Ljubljano ali bližnje Kočevje in tam puščamo denar, namesto da bi kakšen euro in novo delovno mesto ostala tukaj)… seveda nam ostajata dražja Mercator ki ima v Ribnici kar 3 trgovine in Spar. (da je občina dejansko nagajala vsaj enemu od prej naštetih nižjecenovnih podjetij pa imam informacijo direktno od njih
  – o obvoznici ne bom zgubljal besed, tudi o že zgrajenem delu
  – o propadajočih zaklenjenih igralih pri starem vrtcu pa tudi. Slednji bi bil brez težav lahko odklenjen do 17.00 kot do zaprtja, glede na to, da pa tudi takrat ni bil posebej varovan, ne vidim razloga zakaj je zaprt… pač nimamo (nimajo) vsi svoje hiše z hektarjem zemlje okol

 • > Zares je bila stranka najvecjih lopovov ki so preko politicnih lobijev izkoriščali svoje položaje.

  Aleš, zato je pa tudi odstopila. Poglej, tisti link ki sem ga prilepil v mojem prvem postu tukaj, bo romal direktno na KPK. Kot občani, smo take nepravilnosti dolžni prijaviti pristojnim inštitucijam.

 • Janko eno je govoriti, da ljudje nimajo radi Levstka, drugo pa je tudi dejansko se udeležiti volitev in dati svoj glas drugemu kandidatu. Vsak polnoleten občan je imel možnost se udeležiti volitev in s tem izraziti svoje nezadovoljstvo s trenutno mestno oblastjo tako, da je izbral drugega kandidata, te pravice mu nihče ni branil. In Levstek je dobil 48,28 % vseh glasov, kar sicer ni polovica, je pa največ med vsemi kandidati. Tudi mene je tako visoka razlika, s katero je v prvem krogu zmagal Levstek, presenetila, sama zmaga pa ne. Sam osebno sem pričakoval, da bo Levstek dobil okoli 40 %, Pucelj 30 %, Škrabčeva 25 % in Hoge 5 %. S takšnim rezultatom bi bil Levstek verjetno v drugem krogu tudi dejansko poražen, sedaj pa je za to bore malo možnosti. Manjkajoča slaba 2 % bo v drugem krogu dobil že na račun nekoliko nižje udeležbe (namreč udeležba v drugem krogu je običajno za okoli 5 % nižja od udeležbe v prvem krogu, saj se del volivcev po tem, ko njihov kandidat ni prešel v drugi krog, odloči ostati dom). Sicer pa bomo videli, morda pa je možno še kakšno presenečenje. 🙂

 • Janko, ta lopovščina v Zaresu se je dogajala v času Golobiča v letih 2008-2011, Škrabčeva opa je odstopila šele letos, pa še to bolj za namene lokalnih volitev. Do konca julija je bila predsednica OO Zares Ribnica, vsaj tako se je podpisovala v občinsko glasilo Rešeto. No to meče senco dvoma vanjo. Če bi odstopila že takoj, ko se je to dogajalo, bi imela zagotovo veliko večje šanse, da bi bila izvoljena. Glede Levstka pa tako bom rekel. Je prav, da se to prijavi. Samo se pa tukaj pokaže še ena negativna človeška lastnost: dvojna morala, ko na eni strani kriminalca iz svoje politične skupine braniš, na drugi pa kriminalca nasprotujoče se politične skupine grajaš, mu zlivaš gnojnico in ne vem kaj še vse.

 • Moj glas ZA ne dobi ribniški župan, g. Jože Levstek, SDS, ker se iz pobud občanov za varnejšo lokalno cesto, celo javno norca dela, leta dolgo ne da odgovora, nekatere občane kar leta ignorira.

 • Konkretno!
  Vprašanja ribniškemu županu gospodu Jožetu Levstku.
  Pred letom in pol sem vam in ribniškemu občinskemu svetu preko javnih občil podala pobudo, da se na Opekarski cesti poveča varnost za pešce, otroke in starejše, ker so ti ogroženi zaradi zelo ozkih pločnikov in prehitre vožnje mnogih voznikov.
  Predlagala sem, da se omeji hitrost na 30 km/h in eventualno dodatno postavi še ležeče ovire, kot je že podobna in enostavna rešitev za povečano varnost na Majnikovi ulici pri Zdravstvenem domu in vrtcu.
  Za odgovor sem večkrat javno vprašala, žal brez uspeha, čeprav ste celo vi sami javno povedali, da je Opekarska cesta res nevarna, a ste drugič porogljivo dodali, da naj ne pričakujem, da se bo zato naredila obvoznica ali porušile hiše.
  Ali je res demokratično in kulturno, da vi in občinski svet ali pristojni organ v letu in pol ne poda nikakršnega odgovora na dano pobudo, temveč jo enostavno ignorira, prezre?
  Ali je res potrebno za povečanje varnosti na Opekarski cesti rušiti hiše ali narediti obvoznico, ne pa postaviti le štiri prometne znake in nekaj minimalnih ležečih ovir?
  Menim, da sem kot občanka in kot volivka upravičena do odgovora. Ali se motim?
  Marija Mihič, prof. pedagogike
  18.11.2013
  Objavljeno v REŠETU, šele na to je bil podan odgovor, vendar ne javno, kot je za takšne primere pravilo, ugotovitve in rešitev v odgovoru pa problematične in nesprejemljive, negospodarne in neprofesionalne. je moje mnenje.
  Ignoranca pa žal zatre vse veselje!

 • Janko, si ti iz Škrabčevega štaba? A se sedaj že nakazuje negativna kampanja pred drugim krogom. Tisti link, ki si ga poslal je stokrat pogreta stara župca in vsem je jasno zakaj je šlo. Še najmanj pa za korupcijo.

 • >dvojna morala, ko na eni strani kriminalca iz svoje politične skupine braniš,
  >na drugi pa kriminalca nasprotujoče se politične skupine grajaš, mu zlivaš
  >gnojnico in ne vem kaj še vse

  Aleš, kolikor vem, Andreja ni bila obsojena za nobeno kaznivo dejanje. Niti OO Zares ni dobil obiska KPK-ja.

  >Janko, si ti iz Škrabčevega štaba? A se sedaj že nakazuje
  >negativna kampanja pred drugim krogom. Tisti link, ki si ga poslal je
  >stokrat pogreta stara župca in vsem je jasno zakaj je šlo.
  >Še najmanj pa za korupcijo.

  Frenk, nisem član njenega štaba. Rad pa bi, da se v Ribnici zadeve malce
  obrnejo in da začne župan poslušati ljudi. Če bo Andreja izvoljena in ne
  bo dobro delala, jo bomo na naslednjih volitvah ustrezno “nagradili”.
  Tako da sedaj ji dajmo vsaj možnost, da se izkaže.

  Kar se pa tiče klientelističnih poslov na občini, iz linka je jasno razviden
  tale citat:

  “Iz tega črno na belem sledi, da je imela občina možnost preveriti podatke že pred poslom sklenjenim 5.9.2011 v vrednosti 104k€ in vseh naslednjih sklenjenih s Tanko d.o.o., pa jih ni, in je tako izpolnila definicijo korupcije po ZIntPK.”

  Temu nimaš kaj oporekat. Če pa slučajno imaš druge podatke (seveda podkrepljene z dokazi), jih nalimaj tukaj.

 • Janko, a si tisto v linku ti objavil? Toliko, da vem, ko se zdaj tako sklicuješ na to. Drugače pa sem te točno tukaj čakal. Korupcijo tri četrt ljudi razume, da spraviš nekaj v žep. To je kaznivo dejanje in greš najprej na sodišče potem pa sedet. Kolikor vem pa ta postopek nikoli ni bil voden niti sprožen pred tožilstvom ali sodiščem, ampak samo pred KPK. Za KPK pa vemo po kakšnih nagonih dela.

 • Ovce volt bi šle pa bi blu kaj drugač, pa naj bo še štir leta bo še najmanj škode, ker uni trije iščejo službo ne županovanje jurček bluzi po koruzi, od kar ga je škrabc dal na čevelj, virant najrajši s tujim k…. po koprivah maha in se gre kvazi biznismena, žal ženska v Ribnci bo pa težku dobila kaj več kot je, taki ste rbnčani baje je baba sm za šporhet hahaha….

 • Ma hvala bogu, da je svojmu bratu zrihtal kakšen posu, so vsaj domači delal in je denar ostal tukaj. Kolikor zadeve poznam fantje delajo po normalnih (oziroma nizkih) cenah in nič ne napihujejo.
  Ne bit taki pametnjakoviči, jasno je, da je vloga župana tudi, da podpira domače gospodarstvo. To ni nič sporno, seveda da je v mejah normale.
  Taki komentarji kažejo očitno slovensko foušarijo….da slučajno nebi sosed več imel.. KAP, tko bomo sami sebe požrli, na državnem nivoju bodo pa Srbi, Hrvati in Avstrijci prevzemali večje posle in odnesli smetano, mi bomo pa hlapci…AJA, UPS…TO SE ŽE DOGAJA!!

 • Janko, prav je, da se opozarja na nepravilnosti in korupcijo, samo zakaj se pri tem ne uporablja enake vatle za vse? Andreja Škrabec in njena ekipa je bila vse do konca julija del stranke Zares in vsaj posredno podpirala vso lopovščino, ki se je dogajala v tej stranki v času Golobiča. Na drugi strani ste pa zelo glasni glede lopovščine v stranki SDS. Da ne bo pomote. Enako velja za drugo stran.

 • Ali je res tako težko priznati nekomu, da dobro vodi občino, seveda so še možnosti za izboljšanje . Vprašanje je le ali lahko nekdo vodi občino , če pa ima v svetu le dva svetnika in svoj program težko izvaja.
  ANONIM25 ne žali .

 • Anonim 25 , če se že skrivaš za anonimnostjo še ne pomeni da lahko žališ 1740 občanov in občank občine Ribnica, ki so dali svoj glas kandidatu za župana. Če ne znaš kulturno komunicirat je bolje da nehaš.

 • Luka niso problem svetniki, problem je v temu ,da nekateri svetniki nesmejo razmišljati s svojo glavo

 • Panter kje pa si to prebral. Neumnost da jo ni. Svetnik se prostovoljno odloči, da gre na volitve in s kom. To ni poklicna funkcija, saj ga nimajo za kaj držati. Zato ne nabijaj v prazno, drugače pa daj dokaze na mizo.

 • LUKA ne piši neumnosti… vem da resnica boli, samo tako pač je… če te ne kandidira SDS nimaš možnosti, če pa te kandidira, pa si 100% izvoljen

 • ANONIM 25 ti nabijaš brez vsakega argumenta, če bi tvoja teza zdržala potem Alojz Marn ne bi bil župan, saj je kandidiral na listi SLS, Tanko pa na listi SDS in ni bil izvoljen.

 • Anonim25, tvoji očitki ne držijo. Če bi bilo tako, kot praviš, potem nestrankarski kandidati na listi SDS ne bi znova privolili v kandidaturo. Pa očitno so.

  Se pa iti višjo moralo in hkrati zmerjati vse ostale kar tako, je pa samo odraz slabih manir in neolikanosti.

 • Dejstvo je, da od lokalnih volitev 06 ima stranka SDS zanesljivo bazo volilcev (caa 1700), ki vedno volijo SDS, ker v nasprodnem primeru, če bi bil dosedajšni župan tako superioren kot ga nekateri predstavljate, bi brez večjih naporov zmagal v prvem krogu, vendar mu vedno zmankajo glasovi NSi-ja, ki ga podpre v drugem krogu. Vrjetno bi kak strankarsko neodvisen ribničan kandidiral če nebi imela lokalna SDS povsod razpredeno svojo mrežo vse do predstavnokov svetov krajevne skupnosti

 • Občan, volitve odločijo tisti, ki se jih ne udeležijo. Če bi se volitev udeležilo še tistih 53 %, ki se jih sicer ni in imelo svojega neodvisnega kandidata, potem bi bil rezultat bistveno drugačen.

 • Ponavadi nad stanjem najbolj tarnajo tisti, ki se volitev sploh ne udeležijo, češ, da itak ne morejo nič spremeniti.

 • Občan, Levstek je dobil 393 glasov več kot stranka SDS in 81 glasov več kot SDS in NSi skupaj. Tvoja logika je zato popolnoma odpovedala. Kaže pa se tudi tvoje nerazumevanje demokracije in parlamentarnega (občinskega)predstavništva. A neodvisni, ki se združijo v listo, so pa kao neodvisni? In kakšna je razlika med strankarsko listo in neodvisno listo? Nobene. In kaj je narobe, če se ljudje združujejo v stranke? Nič. Itak pa se nekako moraš združevati, saj sam ne more nihče narediti nič-

Komentiraj