Ribnica

Lokalne volitve 2014: V Ribnici štirje kandidati za župana

Lokalne volitve 2014
Lokalne volitve 2014

Ribnica – Predsednik državnega zbora je za nedeljo, 5. oktober 2014 razpisal lokalne volitve 2014. V občini Ribnica je volilna komisija prejela štiri kandidature za župana. Poleg sedanjega župana, Jožeta Levstka, ki ga podpira SDS, kandidirata dva stara znanca iz prejšnjih volitev za župana: mag. Andreja Škrabec, ki jo podpira skupina volilcev, in Janez Pucelj, ki kandidira s podporo SLS. Novost pa je kandidatura Aleša Hoge iz ZL.

Kandidacijske liste za člane občinskega sveta pa so vložili: SDS, Lista za jutri, Združena levica DSD, SLS, SMC, SD in NSi.

Kandidati za župana Občine Ribnica

Andreja Škrabec

mag. Andreja Škrabec
(Mateja Erjavec Lovšin in skupina volilcev)

Andreja Škrabec,  rojena 12. 6. 1966. Po izobrazbi sem diplomirana ekonomistka in magistrica znanosti za  državne in evropske študije, zaposlena  v družinskem podjetju. Svoja dodatna  znanja sem pridobivala na področju  komunikacije, trgovinskega poslovanja  in tujih jezikov. Tisti, ki me poznajo, vedo,  da vedno gledam v prihodnost, od preteklosti pa se poskušam kaj naučiti. Zato  vidim Ribnico v prihodnosti bolj odprto in strpno, z več posluha za novosti.  Moj moto se glasi: »Nikoli ni nič tako  dobro, da ne bi moglo biti še bolje.«  Ribnica naj postane mesto v pravem  pomenu besede. Osrednji trg naj zaživi  v svoji polni veličini, vasi pa naj s svojo  domačnostjo, tradicijo in lepoto prispevajo k celostni podobi občine. V Ribnici  naj se tradicija prepleta s prihodnostjo.  Premoremo veliko nadobudnih in sposobnih ljudi, le prisluhniti jim je potrebno in jim dati priložnost. Veliki projekti  so pompozni in opazni, zadovoljstvo pa  se skriva v majhnih rečeh. Slednje bo  moje poslanstvo.

Janez Pucelj

Janez Pucelj
(SLS)

Janez Pucelj,  univ.dipl.inž., star 55 let, poročen,  oče treh otrok. Po osnovni šoli v Ribnici in gimnaziji v  Kočevju sem leta 1984 diplomiral na BTF  – smer lesarstvo. Prva zaposlitev je bila  na Inlesu, kjer sem bil tehnični direktor  ribniškega podjetja, nato vodja PE RIKO  Hiše. Sedaj sem samostojni podjetnik. Sodeloval sem na strokovnih konferencah, sem soavtor strokovnih člankov  v znanstvenih revijah, družbeno aktiven  (bil sem občinski svetnik, član odborov, predsednik in član NO Ribnice, član  UO pri GZS Slovenije, član skupine pri  CPI, zunanji sodelavec Šolskega centra  Novo mesto …) za dodatek pa še hobiji  (čebele, Polharsko društvo, likovno ustvarjanje, Ribniški Pasijon ….

Jože Levstek

Jože Levstek
(SDS)

Jože Levstek, Sem Jože Levstek, rodil sem se leta 1958  kot najstarejši od treh sinov. Osnovno  šolo sem obiskoval v Ribnici, gimnazijo  pa v Kočevju. Pot me je nato vodila  v Ljubljano na Biotehniško fakulteto.  Študij sem zaključil kot kmetijski inženir.  Do izvolitve za župana sem deloval na  kmetijskem posestvu v Kočevju in si s  strokovnim delom pridobil status raziskovalca za področje prehrane domačih  živali. Sem poročen, z ženo Martino  imava pet otrok. Pri svojem delu se zavzemam za  dokončanje zastavljenih projektov, z  novimi projekti in aktivnostmi pa želim  našemu mestu pridobiti ugled sodobnega, prodornega in s tradicijo prepletenega slovenskega mesta, da bo  še bolj prepoznavno tako doma kot v  tujini. Želim si, da bi se kultura bivanja  izboljšala tudi v okoliških naseljih, saj se  tradicionalno kmečko življenje vse bolj  umika novemu, sodobnejšemu.

Aleš Hoge, ZL

Aleš Hoge,
ZL

Aleš Hoge,  kandidat za župana (OBKROŽITE  ŠTEVILKO 4) občine Ribnica in za  člana občinskega sveta v volilni enoti  številka 1 (OBKROŽITE ŠTEVILKO 1)  na listi Združena levica (DSD) Sem 45–letni prometni tehnik, zaposlen v Kovinoplastiki Lož kot predsednik  sveta delavcev. Sem tudi predsednik in  nosilec več funkcij v Sindikatu kovinske in elektroindustrije Slovenije. Hkrati predstavljam delavce tudi v nadzornem  svetu Kovinoplastike Lož.  Zavzemam se za socialno pravičnost,  izboljšanje položaja malega človeka, pripravljen sem zastaviti vso svojo  energijo zoper krivice. Imam izkušnje  z organiziranjem delovnih procesov in  motiviranjem skupinskega dela. Želim  povezovati vse, ki so pripravljeni delati  skupaj in verjamejo v skupne cilje.  Ribnica na poti napredka z novo politiko  in z novimi obrazi!

 

Kandidati za župana ter kandidati za občinski svet

Ostale sosednje občine: Sodražica, Loški Potok, Velike Lašče

V Sodražici se na županskem mestu ne bo zgodilo nič novega, saj je svojo kandidaturo vložil le sedanji župan Blaž Milavec. To bo njegov tretji mandat, s tem, da je bil pri prvem in drugem mandatu najmlajši župan v Sloveniji: leta 2006, ko je postal župan prvič, je imel vsega 28 let. Že na prejšnjih volitvah pa ni imel protikandidata.

V Loškem Potoku pa župansko mesto zapušča sedanji župan Janez Novak, ki je letnik 1937. Volilci bodo izbirali med Ivanom Benčina, Aleksandrom Carjem in Maksom Lavričem, vsi pa kandidirajo s podporo volilcev.

Občino Velike Lašče vse od leta 1999 vodi Anton Zakrajšek, SDS, ki ima za seboj že štiri mandate in je na zadnjih volitvah že v prvem krogu dobil 80 odstotkov glasov. Kandidira tudi letos. V volilno tekmo se bo podal z Urošem Maričem, SNS.

Župani občin od Iga do Kolpe skorajda vsi po vrsti spet kandidirajo za najpomembnejšo funkcijo v občini. Izjema je le Janez Novak, župan občine Loški Potok, ki se po šestih uspešnih mandatih – župan je bil od ustanovitve občine leta 1994 – umika med svetnike.

32 komentarjev

 • Izjema je le Janez Novak, župan občine Loški Potok, ki se po šestih uspešnih mandatih – župan je bil od ustanovitve občine leta 1994 – umika med svetnike.

  Kako se umika med svetnike, a gre to brez volitev ali je samo toliko kandidatov kot je v volilni enoti izvoljenih svetnikov?

 • Edini pametni kandidat je zame Pucelj.
  Andreja je v interesu Janeza Škrabca, Levstek je Tankotova lutka, Hoge se pa tega roko na srce ni lotil resno.

 • Še zdaj ne vem kaj sicer Ribnici fali. Prehiteva vse občine okoli po levi in desni. Ne vem pa tudi, kaj žene ljudi ala Pucelj, da poskušajo biti po vsej sili pri koritu. Pa jih ni nič sram, da kandidirajo najprej pri LDS, potem kot neodvisni, sedaj kot SLS.

 • Ja Frenk po anketi sodec zna v prvemu krogu zmagat Pucelj.
  Lejte, levstek je v osmih letih poazal, kaj je misliv naredit. J. Skrabec je ze prek projekta vrtec povezan z obcino Ribnico in SDS to je verjetno ze vsem jasno. Zanimivo, da andreja nikjer ne komentira predragega vrtca,..
  Ker sem za spremembe in ce izbiram med Andrejo in Pucljem, potem sem definitivno za pucla.
  Mimogrede tudi andreja ni neodvisna. Njeno kampanijo pa financira preplacan in nekvalitetno narejen vrtec.

 • Oprosti Janez, nisem vedel, da je Škrabec po novem SDS. A bo potem tudi Pucelj na naslednjih volitvah kandidiral za SDS?

 • A se pri tej anketi glasuje za nazaj? Včeraj okrog 11 je imel Levstek okrog 90 glasov danes 78. Ko je raslo Levstku je tudi Puclu sumljivo rastlo, prej pa nič. Admin očitno so spretni fantje prebili tvoje varovalke in se poljubno igrajo z glasovi.

 • Aleš, res je. Nekaj glasov ankete je bilo zgenerirano avtomatsko, tako da sem jih odstranil in vključil dodatno kontrolo.

  Me pa veseli, da pozorno spremljate.

 • Še zmeraj se sumljivo izmenjujeta v vodstvu. Ko potegne Levstek, mu Pucel takoj sledi pol pa spet dolgo nič. Nimam dokazov, ampak za Levstka nekako razumem, Pucel je pa tukaj ful potenciran. Ni logično, da je Andreja tako za Pucljem, če ga je zlahkoto premagala na prejšnjih volitvah. Pa še računalniško je bolj pismena ima večji krog prijateljev na fb, pa da bi bila tako zadaj na spletni anketi. Ne, ne…To nekdo umetno nabija. Tisti, ki zna, to zlahka nardi.

 • Očitno mora Andreja kandidirat, da bo upravičila miljončke, ki jih je njen svak pospravil, ko je gradil ribniški vrtec. – varovalka, da ne bo revizije nad izgradnjo vrtca!!!!

 • Frenk, mislim, da je škrabec tudi SDS oz. povsod kjer je upliv in denar. Torej v Ribnici tudi SDS. Sicer pa brezveze tule komentirat, volitve bodo pokazale svoje. Upam, da dobimo kaj novega, ker mam dost tega, da nas majo za SDSovo leglo.

 • Ja, važno da je sprememba pa tudi če opica. A ne Janez? Tako spremembo smo imeli, ko se je hotelo Tankota zamenjat pa je prišel Marn in je šla občina skoraj k vragu. Zadolžena na vse konce in kraje in nazadovala. Zdaj so prišli SDS, zadevo postavili, evropski milijončki so začeli kapat v Ribnico, Ribnica se je začela odpirati, začelo se je dogajati. Ti in tebi podobni pa bi radi spet spremembo, samo zato ker se bo lepše slišalo.

 • Frenk, zapelji se malo po Sloveniji in primerjaj Ribnico z drugimi podobno velikimi kraji. Kaj hitro ugotoviš, da javne stvari šepajo. Navsezadnje se že Sodražica in Loški potok razvijata hitreje. Če me spomin ne vara je občino s ŠCR zapufal Tanko.
  Vrtec za 7mio zna postaviti vsak, a se lahko levstek pohvali sploh s čim še bolj oprejemljivim???????

 • Janez malo za spomin:novi vrtec,pridobitev in delta ureditve stavbe Tvd PArtizan,brezplačen prenos IDeal centra na občino, rokodelski center, energetska sanacija zdravstvenega Doma,energetska sanacija stavbe Oš RIbnica, nova čistilna naprava v Ribnici , ureditve klančin za invalide, dvigalo v osnovni šoli, zamenjava gasilskih vozil skupaj z gasilskimi društvi, obnova vodovoda v Otavicah, obnova vodovoda od ZAmostca do Ribnice, izgradnja kanalizacije v starih LEpovčah,komasacije Bukovica,Sajevec . Malo pobrskaj po starih številkah Rešeta in se bo še kaj našlo.

 • Saj nekaterim se gradi že drugi vodovod, nekateri pa bomo še nadalnjih xx let bili pozabljeni in odvisni od kapnice!

 • Bla bla bla, gremo vsi na volitve pa vsi volimo Andrejo, pa da pol vidmo kaj bo. Pijana sigurno ne bo pod klopjo ležala. Bomo videli, če bo soočenje, kaj bodo kandidati povedali. Pred štirimi leti je bila od vseh za razred boljša. Ženska obvlada, ni sam za šporhet. Drugi krog bosta Andreja in Tanko ups Levstek.

 • Ankete se prirejajo, ker folk klika preko proxy strežnikov. Kar se kandidatov tiče: Andreja je edina, ki ima program. Ni idealen, marsikaj manjka, vendar je tam (http://zajutrisnjivre.si/). Programov ostalih kandidatov sploh ni na spregled. Nedoumljivo mi je, da ljudje volijo kandidatno listo, ki nima programa. To je tako, kot da bi gradili hišo brez načrta. Malo na horuk, pa bo šlo a ne? Ljudje, malce
  pameti v roke in vsaj preberite program in kaj liste ponujajo.

 • Škrabčeva se je naučila lepo govoriti, ne vem pa, kaj in koliko konkretno dela, kakšne so njene reference? Pogledal sem njen program, nič novega, konkretnega, lepe fraze…
  Pucelj je zanimiv v toliko, ker nikoli ne veš, s kom se bo na naslednjih volitvah spajdašil – tokrat s SLS. Kaj sploh dela, šel je iz Inlesa, pa od privatnika, pa iz Riko hiš, pa od Škrabca – nekaj ne štima!?
  Levstek je bil v začetku vojščak (na začetku smo v glavnem vsi), rad se poveseli, včasih preveč, kar pa navsezadnje ni nič narobe! Od vseh mi deluje najbolj LJUDSKI, ne komentiram Hogeta, ker ga ne poznam.

 • A se kdo vpraša kako bo Pucelj vodil občinsko upravo glede na to, kako “uspešen” je bil v svoji zadnji službi???? Po agresivnosti kampanje se lahko sklepa samo eno….človek nujno potrebuje službo!!!!!! Kot je priznal na radijskem soočenju že sedaj v svoji kampanji zavaja ljudi, da so se združili Lista Janeza Puclja, Lista Gregorja Viranta in SLS, v resnici pa sta se samo Gregor in Janez pridružila SLS, ostalih iz teh list ni nikjer, še več….nekateri so celo javno podprli sedanjega župana!!!! Če take dobimo na oblast…….:(

Komentiraj