Ribnica

Lokalne volitve 2010: Aktualni župan Jože Levstek komentiral izid volitev 1. kroga

Jože Levstek in Jože Tanko

Jože Levstek in Jože Tanko

Ribnica – Analitiki ribniškega dogajanja imajo v teh dneh, po prvem krogu lokalnih volitev veliko dela. Potem, ko so bili mnenja, da imajo izmed petih kandidatov za župana, realne možnosti za uvrstitev v drugi krog sedanji župan Jože Levstek, mag. Andreja Škrabec in Janez Pucelj, sta se tja uvrstila prva dva.

Da bi bilo vse odločeno že v prvem krogu je verjelo le malo občank in občanov. Na koncu pa je Jožetu Levstku za zmago v prvem krogu manjkalo le nekaj glasov. Dobil jih je 1985 oz. 48,57 odstotkov, Andreja Škrabec pa 936 ali 22,90 odstotkov.

Na včerajšnji novinarski konferenci sta predsednik območnega odbora SDS Jože Tanko in aktualni župan Jože Levstek komentirala izid nedeljskih volitev, s katerimi so v stranki zelo zadovoljni. Poleg drugega kroga volitev za župana so v občinskem svetu obdržali devet od devetnajstih sedežev, večino pa so dobili tudi v vseh krajevnih skupnostih. V primerjavi z volitvami pred štirimi leti so svoj odstotek še zvišali.

Na podlagi največjega števila kandidatov za župana (pet), nove stranke Zares in precej neodvisnih list, lahko ugotovimo, da je šlo za prerazporejanje glasov tako na levici kot desnici, SDS pa je svoj položaj s tem še okrepila.

Jože Levstek je poudaril, da je volilni izid rezultat trdega dela v preteklem mandatu, da so občanke in občani to zaznali in ga nagradili ter z optimizmom pričakuje drugi krog. Pohvalil je tudi predvolilno kampanjo, ki ni slonela na zahrbtnosti, ampak korektnosti in odprtih kartah. Ravno tako je pohvalil protikandidate. Njegove izjave lahko slišite tukaj:

Jože Levstek : Zahvala volivcem
Jože Levstek: O rezultatu v prvem krogu volitev
Jože Levstek: Projekti se lahko nadaljujejo takoj

Vir: radio1.si

Komentiraj