Ribnica

Koncert “Od setve do žetve” ljudskih pevk Veselih Ribničank navdušil

Koncert "Od setve do žetve" ljudskih pevk Veselih Ribničank

Koncert "Od setve do žetve"

Ribnica – Letni nastop članic Društva podeželskih žena Ribnice je v dvorani Športnega centra znova navdušil. Ljudske pevke Vesele Ribničanke, ki devet let prepevajo v okviru Društva Podeželskih žena Ribnica, so pripravile koncert z naslovom od Setve do žetve.

Poleg gostiteljic so dve urni program s sprehodom po poljodelskih opravilih s pesmijo, plesom in šegavostjo zapolnili številni gostje. Tamburaški orkester iz Sodražice, Folklorna skupina iz Slemen, Harmonikarji Kluba Urška, Ribniški pušeljc, humorista Metod Jaklič in Ana Petek, Afrohtarji iz Iga, Gmajnarji iz Ložnice ter ljudske pevke Klasek iz Izlak.

»To je balzam za dušo današnjega človeka, ko hitro živi,« je bilo sporočilo prireditve. »Jaz brez teh žensk, da ne bom pomote, svojo doma zelo ljubim, enostavno ne bi mogel. Pritegnile so me z ustvarjalnostjo, saj ima vsaka v glavi vsaj eno bukvo naše preteklosti. Tvorno jim pomagam razkriti izročila, ko pa jih malo še hudomušno obarvamo, nam je vsem lepo » se pohvali Metod Jaklič, že štiri desetletja režiser in igralec s Svetega Gregorja. Sicer so ribniške podeželke čez leto vpete v vse dogodke v občini, še najbolj pa so dejavne v času okoli božiča in velike noči ter ob sejmu suhe robe in lončarstva septembra. Prepoznavne so po oblačilih iz daljne preteklosti, ki so jih na Ribniškem nosila tako podeželska dekleta kot tista iz bogatejših družin.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj