Ribnica

Knjižnica Miklova hiša je bila deležna temeljite prenove

Miklova hiša
Ribniški muzej je kar dve desetletji deloval v okviru zavoda Miklova hiša, poimenovanega po stavbi (na posnetku), v kateri je domoval. (foto: kraji.eu)

Knjižnica Miklova hiša v Ribnici je bila deležna temeljite prenove v dveh fazah.

Ribnica– Najprej so obnovili osrednji prostor v prvem nadstropju. Izposoljevalni pult so preselili sredi knjižnice, ostali del pa so uredili po oddelkih.

V drugi fazi so prenovili električne inštalacije, napeljavo za centralno ogrevanje in večnamenski prostor v podstrešji knjižnice, kjer je odslej na ogled bolj dostopna Miklova dediščina. Prostorske zmogljivosti v objektu so tako skoraj povsem izkoriščene, a knjižnica še vedno ostaja nedostopna za invalide in starejše. Direktor knjižnice Marko Zupanc pojasnjuje, da imajo za to pripravljene vse načrte in jih bodo realizirali takoj, ko bodo imeli na voljo ustrezna finančna sredstva.

Knjižnica Miklova hiša, z dveme izposojevališčema – Knjižnicama Sodražica in Loški potok izvaja dejavnost za okoli 13.500 prebivalcev. Z več kot 70 tisoč knjižničnega gradiva na policah jo na leto približno ob išče več kot 55 tisoč uporabnikov, kažejo podatki zadnjih petih letih. Knjižnica se lahko pohvali tudi s številnim članstvom, ki jih je 2.300.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj