Ribnica

Iztekli so se letošnji Grajski večeri 2011

Grajski večeri 2011 - Ansambel Franca Miheliča

Ansambel Franca Miheliča

Ribnica – Letošnji zelo odmevni, odlično obiskani in uspešni Grajski večeri 2011 so se iztekli. Turistično društvo Ribnica, organizator večerov je z izvedbo in obiskom zadovoljno, kot poudarjajo pa žal celotna finančna struktura projekta sloni na njih.

Celoten strošek, od honorarjev nastopajočih, scene, ozvočenja, strehe, klopi itd. je njihov. Brez pokroviteljev, ki se kljub zaostrenim gospodarskim razmeram radi odzovejo, Grajskih večerov ne bi bilo. Seveda stojijo ob strani Občina Ribnica, ki brezplačno odstopi prireditveni prostor, JSKD OI Ribnica, ki pokrije del stroškov dveh večerov, občina pokrije tudi strošek gostovanja projekta Imago Sloveniae, letos so organizatorji sodelovali še z dvema društvoma VETD Hrovača in Društvom podeželskih žena Ribnica, ki sta pokrili strošek nastopajočih na njunih večerih. Kljub temu pravijo na Turističnem društvu, je levji delež ostal na njih. Predsednik društva Jože Zakrajšek je tudi s finančno sliko zadovoljen, saj niso ‘pridelali’ izgube.

Tako smo letos uživali v vrhunskih predstavah, ki so jih sooblikovali: Beloruski državni plesni ansambel Koroški, operni pevec Aljaž Vesel s Katarino Kobal, Borisom Kobalom in Janezom Dolinarjem, potem Braco Doblekar Big band DOM z Nino Strnad, Družinsko gledališče Kolenc, več pevskih sestavov v okviru Zveze kmetic Slovenije in DPŽ Ribnica, Prifarski muzikanti, Bukovčani iz Štajerske, stand up komiki Lucija Ćirović, Boštjan Gorenc – Pižama, Martina Ipša, Ivan Šarić, zadnji večer pa je bil namenjen narodno-zabavni glasbi.

Ribniški ansambel Zakrajšek, ki žanje uspehe na vseh festivalih narodno-zabavne glasbe je premierno predstavil svojo prvo zgoščenko, ki so jo poimenovali Pesem za oba. Simpatična pevka Urška Lužar, brata Marko in Jure Zakrajšek ter Klemen Jakob so predstavili vseh 10 skladb s prvenca, v goste so povabili še najbolj znan ansambel Ribniške doline, ansambel Franca Miheliča in prijatelje, ansambel Stanka Petriča.

Turistično društvo Ribnica ima za naslednje leto že okviren seznam nastopajočih, kot pravijo bo ponudba še pestrejša in bolj kvalitetna, poskrbeli naj bi tudi za večjo streho, več klopi, vse pa je odvisno od pokroviteljev. Do njih bodo šli z vsemi idejami, koliko jih bodo morali črtati oz. koliko bo izvedenih, pa bomo videli. Vsekakor želimo, da so njihove ideje podprte, saj so se Grajski večeri res ‘prijeli’ in letos v ribniški Grad privabili več kot sedem tisoč obiskovalcev.

Pokrovitelji Grajskih večerov 2011:

INOTHERM (www.inotherm.si), RIKO (www.riko.si), PETRE ŠOTORI (www.petre.si), INLES (www.inles.si), NLB (www.nlb.si),  GRAMIZ (www.gramiz.si), ARTS (www.arts.si), TANKO d.o.o. Ribnica

Komentiraj