Ribnica

Grajski večeri v Ribnici in Poletni v Kočevju bodo

Ribniški trg

Ta četrtek, 1.7.2010 se v Kočevju začenjajo 11. Poletni večeri, ki bodo prebivalcem popestrili puste poletne dni. Na odru se bodo zvrstili izključno slovenski glasbeniki, en večer pa bo namenjen poletnemu kinu. Nasprotno pa se na ribniškem koncu obeta bolj pester program, saj bodo 2. Grajski večeri v znamenju lokalnih umetnikov različnih zvrsti.

Bojazen, da bodo priljubljeni Poletni večeri v Kočevju odpadli zaradi preureditve mestnega jedra, je bila odveč. Odgovorni namreč zagotavljajo, da bo projekt, ki ga bodo ta četrtek začeli Rok ‘n’ Band, potekal brez zapletov. Tudi morebitna dela, katerih zaključek so obljubili pred letošnjo prireditvijo, ne bodo motila zabave, saj se jih bodo najprej lotili v drugem delu mesta, pravi kočevski župan Janko Veber. Niz devetih prireditev, za katere so odšteli več kot 25 tisoč evrov, se bo zaključil z domačimi močmi, ki se bodo konec avgusta pomerile v šovu Kočevje ima talent.

Po petju, igranju in plesu bo znova zadišalo v Ribnici, kjer drugič zapored pripravljajo Grajske večere. Tudi letos bodo na grajskem odru povečini nastopili lokalni umetniki, nihče, ki so ga povabili k sodelovanju, pa le-tega ni odklonil. Še več, letos so se s svojimi predlogi javljali tudi sami izvajalci, je povedal operativni nosilec projekta, Marko Modrej. Grajski večeri, ki se bodo pričeli ta petek, 2.7.2010 z koncertom ob 35-letnici Okteta Galus z gosti pa bodo bolj narodnozabavno obarvani, zaključila pa jih bo domača komičarka Lucija Ćirović z gosti.

Organizatorji so za program namenili 15 tisočakov, tudi tokrat pa sodelujejo s projektom Imago Sloveniae, ki je znan po tem, da vedno priskrbi vrhunski program.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj