Ribnica

FOTO: Na dobrodelnem koncertu za Dobrepolje zbrali 11.341,41 evrov

Dobra dva meseca sta minila od katastrofalnih poplav v občini Dobrepolje. Na pobudo Občine Dobrepolje in župana Janeza Pavlina so v Ribnici v sodelovanju s tamkajšnjo občino in radiem Urban organizirali velik dobrodelni koncert, ki so ga poimenovali Za dežjem naj posije sonce, na katerem so zbrali dobrih enajst tisoč evrov.

Ribnica – Dobra dva meseca sta minila od katastrofalnih poplav v občini Dobrepolje, kot jih tamkajšnji prebivalci ne pomnijo. Poplavilo je preko 150 hiš, škoda je ocenjena na skoraj 600 tisoč evrov. Na pobudo Občine Dobrepolje in župana Janeza Pavlina so v Ribnici v sodelovanju s tamkajšnjo občino in radiem Urban v soboto, 20. novembra 2010, organizirali velik dobrodelni koncert, ki so ga poimenovali Za dežjem naj posije sonce, na katerem so zbrali dobrih enajst tisoč evrov. Znesek, ki so si ga organizatorje sprva le želeli.
Bliža se zima, nekateri oškodovanci septembrskih poplav so ostali brez vseh stvari, hiš še vedno niso uspeli izsušiti, ogrevati se morajo z radiatorji, računi, ki so vse prej kot nizki, se kopičijo. Zbrani znesek bo tako namenjen izključno plačilu položnic za električno energijo in ostalih nujnih dobrin družinam Križman, Nose, Božič ipd. v Podtaboru v Struški dolini, ki so jih poplave najhuje prizadele.
Na sobotnem koncertu, za katerega sta scenarij pripravila in prireditev vodila Nuša Lesar in Marko Modrej, so nastopili: Godba Dobrepolje, Ribniški pihalni orkester, Tina Gačnik Tiana, ansambel Roka Žlindre, ansambel Ribniški pušeljc, ansambel Toplar, vrhunski operni pevec Zdravko Perger, Foxy teens, David Grom, otroška folklorna skupina Slemenci, Neja in Lenča Debeljak, Vesele Ribn’čanke. Vsi so se odpovedali tako honorarju kot potnim stroškom.
Z brezplačnimi objavami so k uspehu koncerta veliko pripomogli: Radio Urban, Radio  Zeleni val, Radio  Univox, Radio Ognjišče, Radio Slovenija, Turistični radio Potepuh, Redakcija radijske oddaje Dobro jutro Slovenija, TV Slovenija, R kanal+, Časopisno podjetje Delo, Spletni portal Ribnica.info, Šilc portal, Projekt Imago Sloveniae.
Prireditev so materialno in finančno podprli: Občina Ribnica, Akustika Pirman, Linear – Tomaž Ilc s.p., OULI design – Mateja Starc s.p., Košček d.o.o., Uskok d.d. z vodo Costella, Pekarna Blatnik, Antonija Češarek, ribniški gasilci, fotograf Mitja Ilc.
Med gospodarstveniki, ki so prispevali finančna sredstva, izstopa podjetje Inotherm, ki je na poseben račun v dobrepoljski občini nakazalo 5.000 evrov in je lahko vzor ostalim podjetjem v Ribniški dolini. Tudi Občina Kočevje ni skoparila, nakazala je 2.000 evrov. Ostali darovalci so bili: Gozdarstvo Grča, Avtohiša Randelj, Šilc – servis in montaža, Zasnova – gradbeni biro – Tone Lovšin s.p. V soboto je v Zrečah potekal posvet predsednic komisij za gasilke v gasilskih zvezah Slovenije, tam so gasilke zbrale 840 evrov in jih prinesle na prireditev v Ribnico.

Tako je bilo zbranih 3.491,41 evrov prostovoljnih prispevkov, podjetja so prispevala 7.850 evrov, tako da je bila skupna zbrana vsota v soboto zvečer 11.341,41 evrov. Znesek bo vsekakor še višji, saj je še nekaj podjetij izrazilo pripravljenost pomagati oškodovancem poplav v Dobrepolju. To bodo storili v prihodnjih dneh.

FOTO

foto: Mitja Ilc

Komentiraj