Ribnica

7. Kmečki praznik 2011 na Velikih Poljanah uspel

7. Kmečki praznik 2011 na Velikih Poljanah

Dekleta so bila na konju zelo spretna

Velike Poljane – Športno društvo Velike Poljane je v soboto, 6. avgusta 2011, organiziralo 7. Kmečki praznik. Začelo se je s spretnostnim jahanjem na travniku pod gasilskim domom, kjer je sodelovalo 22 jahačev.

Zmagal je Nejc Zakrajšek iz Cerkelj na Gorenjskem, s konjem Miško, drugi je bil Matej Rupar iz Roba z Liso, tretji Gašper Zgonc iz Roba, s konjem Dakota. Dogodek se je nadaljeval z galopskimi konjskimi dirkami na travnati ovalni progi dolgi 600 metrov, kjer so v skupni A (športni konji) tekmovali štirje jahači. S konjem Dreamer je zmagala Sara Mišmaš iz Krke, drugi je bil Janez Zajc iz Maršičev, s konjem Dama, tretji Simon Padovac iz Kočevja, s konjem Athock. V skupini B mešano, ravno tako športni konji je sodelovalo pet jahačev. Slavil je Anže Levstek iz Maršičev, s konjem Luna, drugi je bil Angel Angelov iz Kočevske Reke, s konjem Kelly, tretji Janez Zajc iz Maršičev, s konjem Dama.

V okviru prireditve na Velikih Poljanah je potekalo tudi državno prvenstvo v vlečenju vrvi, na katerem je sodelovalo pet ekip. Zmagala je ekipa Vodovodne inštalacije Pesan, drugi so bili Prekmurki štrki, tretji so bili domači Veliki grizli, četrti Gamsi in peta Dobrina. Prireditev se je v večernih urah zaključila z veselico, z ansamblom Mladi godci. Športnemu društvu Velike Poljane gredo za organizacijo tega dogodka vse pohvale.

ZVOK: Nekdanji predsednik ŠD Velike Poljane Jože Andolšek o kmečkem prazniku

Vir: radio1.si

Komentiraj