Ribnica

37. Ribniški sejem kljub slabemu vremenu uspel, nova kraljica suhe robe je Andreja

37. Ribniški sejem
37. Ribniški sejem
37. Ribniški sejem

37. Ribniški sejem

Ribnica – S sprevodom po glavni ulici, v katerem so sodelovali krošnjarji, narodne noše, Ribniški pihalni orkester, mažorete, pevci in ostale skupine iz Ribniške doline, se je včeraj v Ribnici začel 37. Ribniški semenj suhe robe in lončarstva ter 13. Rokodelski festival. Za razliko od petka, ko zaradi dežja niso izpeljali Urbanove noči, kot največje že tradicionalne obsejemske prireditve, ki bo zato, če ne bo dežja, na stadionu v obrti coni Ugar v Ribnici potekala v petek, 7. septembra, pa je bilo vreme včeraj organizatorjema obeh prireditev, Turističnemu društvu Ribnica in Območni obrtno podjetniški zbornici Ribnica, naklonjeno.

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]Osrednji program letošnjega sejma so tvorile 3. Suhorobarske igre, na katerih so se pomerile ekipe ribniških vasi Slatnik in Velike Poljane ter Študentskega kluba Ribnica, ki je v seštevku točk vseh treh zabavnih iger tudi slavil zmago. Nagrade sta tekmovalcem podelila ribniški župan Jože Levstek in vinska kraljica Martina Baškovič. Kasneje so na odru za grajskim obzidjem nastopili: Godba Dobrepolje, ribniške mažorete in folklorna skupina Grmada, na zelenici za gradom je potekalo tekmovanje v agilytiju za pokal suhe robe, obiskovalci pa so si lahko ogledali tudi razstave v galeriji, muzeju in Rokodelskem centru ter Park kulturnikov, obiskali pa so lahko tudi Škrabčevo domačijo v Hrovači in se pod vodstvom povzpeli na zvonik ribniške cerkve.

Tudi letos je bilo na sejmu preko 500 stojnic s ponudbo izdelkov suhe robe in lončarstva na osrednjem ribniškem trgu in drugih izdelkov na drugih ulicah, v okviru Rokodelskega festivala pa se je na dvorišču in parkirišču pred Rokodelskim centrom predstavilo 50 rokodelcev iz vse Slovenije. V okviru sejma sta potekala tudi demonstracija plezanja na zvonik ribniške cerkve članov ribniškega plezalnega kluba in animacijsko zabavni program, ki so ga pripravili ribniški študenti.

2. Izbor za kraljico suhe robe

Andreja Oražem - 2. kraljica suhe robe

Andreja Oražem - 2. kraljica suhe robe

Rokodelski center Ribnica je izpeljal 2. Izbor za kraljico suhe robe. Med petimi kandidatkami iz ribniške in sodraške občine, ki so se potegovale za naziv kraljice suhe robe, je po treh kategorijah, kvizu ter izdelovanju in prodaji suhe robe, nova kraljica suhe robe postala Andreja Oražem iz Prigorice.

Vir: dolenjskilist.si, M. Leskovšek-Svete

Komentiraj