Ribnica

26. Božično-novoletni koncert 2013 je bil znova izjemen

Igor in Zlati zvoki
Igor in Zlati zvoki. Foto Borut Šenk

Ribnica – Včerajšnji koncert, ki sta ga v Športnem centru Ribnica organizirala Občina Ribnica in JSKD, OI Ribnica, je bil že 26. Na njem je nastopilo preko 170 umetnikov iz Ribniške doline ter gostje, ansambel Igor in Zlati zvoki.

Igor in Zlati zvoki

Igor in Zlati zvoki. Foto Borut Šenk

To je tudi priložnost, da se na enem mestu zbere večina ustvarjalcev kulturnega dogajanja v dolini, čeprav je v Ribnici letno kar preko 200 dogodkov s plesno, pevsko, igralsko in podobno vsebino. Na Štefanovo, ko praznujemo tudi Dan samostojnosti in enotnosti so v Športnem centru blesteli: Društvo mažoret in plesalcev Ribnica, Vokalna skupina Anamanka, Oktet Gallus, Folklorna skupina Grmada, Mladinska vokalna skupina I.K.S., Simfonični orkester Glasbene šole Ribnica, Ribniški pihalni orkester, Nonet Vitra in solista Metka Lesar, ter Aljaž Vesel, ki se je skozi študij v Švici razvil v izvrstnega pevca. Rdeča nit tokratnega koncerta je bil poklon 60-letnici Avsenikove glasbe. Vsi izvajalci so namreč poleg Igorja in Zlatih zvokov pripravili tudi priredbe Avsenikovih skladb. Organizatorji so omenjene goste izbrali zaradi vloge Igorja Podpečana v zasedbi slavnih Avsenikov, saj je bil ob koncu njihove bogate glasbene poti tudi njihov član.

Zbrane (dvorana je bila polna), je ob koncu uro in pol dolgega programa, ki ga je povezoval Marko Modrej, pozdravil tudi župan Občine Ribnica Jože Levstek. Enkrat več smo se lahko prepričali, da Ribnica znova in znova proizvaja vrhunske umetnike, tako na glasbenemu, pevskemu, kot plesnemu področju.

Vir: radio1.si [oglas tip=”468×60″ p=”C”]

Komentiraj