Ribnica

25. Božično-novoletni koncert 2012 je bil znova izjemen

25. Božično-novoletni koncert 2012
25. Božično-novoletni koncert 2012
25. Božično-novoletni koncert 2012

25. Božično-novoletni koncert 2012

Ribnica – Sredin koncert, ki sta ga v Športnem centru Ribnica organizirala Občina Ribnica in JSKD, OI Ribnica, je bil že 25. Na njem je nastopilo preko 150 umetnikov iz Ribniške doline.

To je tudi priložnost, da se na enem mestu zbere večina ustvarjalcev kulturnega dogajanja v dolini, čeprav je v Ribnici letno kar preko 200 dogodkov s plesno, pevsko, igralsko in podobno vsebino. Na Štefanovo, ko praznujemo tudi Dan samostojnosti so v Športnem centru blesteli: Društvo mažoret in plesalcev Ribnica, Vokalna skupina Anamanka, KUD Fantje od fare, Trio Quartet, Mladinski pevski zbor OŠ. Dr. Franceta Prešerna Ribnica, Mladinska vokalna skupina I.K.S., Simfonični orkester Glasbene šole Ribnica, Ribniški pihalni orkester, Nonet Vitra in solisti Anja Levstek, Metka Lesar, Andreja Pogorelec Šenk ter Jože Zobec.

Zbrane (dvorana je bila polna), je ob koncu uro in pol dolgega programa, ki ga je povezoval Marko Modrej, pozdravil tudi župan Občine Ribnica Jože Levstek. Enkrat več smo se lahko prepričali, da Ribnica znova in znova proizvaja vrhunske umetnike, tako na glasbenem, pevskem, plesnem, kot igralskem področju.

Župan Občine Ribnica, Jože Levstek o koncertu
Vodja JSKD-ja, OI RIbnica, Alenka Pahulje o letošnjem koncertu
Alenka Pahulje o tradiciji koncerta

Vir: radio1.si

[oglas tip=”468×60″ p=”C”]

Komentiraj