Ribnica

Vtisi iz 2. Grajskega večera 2010: Koncert tenorista Aljaža Vesela z gosti

2. Grajski večer 2010: Aljaž Vesel

2. Grajski večer 2010: Aljaž Vesel z gosti

Na drugem Grajskem večeru je v ribniškem Gradu nastopil tenorist Aljaž Vesel iz Sodražice. Aljaž Vesel je svoje izobraževanje začel leta 2008 v razredu prof. Marjana Trčka, ko je uspešno opravil sprejemne izpite na Konzervatoriju glasbe in baleta v Ljubljani.

V tem času je na pevskih tekmovanjih dosegel nekaj odličnih rezultatov. Dve leti je kot umetniški vodja vodil moški pevski zbor Fantje od fare iz Sodražice, sodeloval je s Slovenskim komornim zborom, komornim zborom Ave in opernim zborom SNG opera in balet Ljubljana, v katerem sodeluje še danes. Od letošnjega aprila obiskuje ure solopetja pri profesorici Barbari Nagode in profesorju Scotu Weiru. Študij bo nadaljeval na Konzervatoriju za klasično in jazz glasbo v Zürichu.

Preden se je Aljaž podal v tujino, je svoj pečat pustil tudi v domačih krajih. V petek, 9.7.2010 je z gosti nastopil v ribniškem Gradu. Z njim so nastopili: Katarina Kobal, Klemen Torkar in Miha Nagode. Pripravili so večer znanih opernih arij in samospevov, ki je bil zelo dobro obiskan.

Vir: radio1.si

Komentiraj