Ribnica

10. ribniška transverzala 2014

Dres, 10. ribniška transverzala 2014
Dres, 10. ribniška transverzala 2014

Ribnica – Bila je sončna sobota, 19. junija 2005, ko je šest fantov sklenilo, da gredo s kolesi »malo v neznano«. Start je bil ob peti uri pred ribniško cerkvijo in zapeljali naj bi se po mejah skoraj celotne ribniške doline. Seveda jim je to uspelo. Izmučeni, ampak zadovoljni, so ob sedmih zvečer prispeli v Makošo in sklenili, da to postane tradicionalno.

Dres, 10. ribniška transverzala 2014

Dres, 10. ribniška transverzala 2014

Ti pogumneži so bili:
Oražem Tomaž – Limun
Gornik Bojan – Bojč
Andoljšek Franci – Fric
Kožar Janez
Benčina Emil
Šilc Miran

V 10 letih je prevozilo to transverzalo 21 kolesarjev. Tudi letos je vseh 21 obljubilo, da se bodo podali na ta test vzdržljivosti. Da to ni mačji kašelj povedo naslednji podatki: skupna dolžina cele proge je 140 kilometrov, višinska razlika je prek 3000 metrov za vožnjo pa porabijo okrog 9 ur.

Do sedaj sta vseh 9 voženj prevozila le dva kolesarja in sicer Bojan Gornik in Franci Andoljšek.

Letošnja tradicionalna transverzala bo potekala po isti trasi kot prva in se bo pričela 14. 06. 2014 ob 5 uri izpred cerkve v Ribnici. Vreme bo naklonjeno kolesarjenju, saj bodo temperature padle izpod 30. stopinj, pa še precej je vožnje po gozdovih bo, ki nudi precej sence. Slike, video in reportaža bo objavljena po koncu transverzale.

P.S. Ko boste opazili te drese, se raje umaknite, ali pa prinesite pijačo, ker so venomer žejni. Bodo hvaležni zelooo.

1 komentar

  • Ali je možna še kakšna krožna kolesarska pot z manj vzponi in manj Km,bilo bi jo dobro tudi malo bolje spoznati oz.uvesti za kolesarje rekreativce.

Komentiraj