Ribnica

10. obletnica delovanja Lions cluba Ribnica

Lions club Ribnica v Škrabčevi domačijiVčeraj zvečer, v četrtek, 26.11.2009 je v skednju Škrabčeve domačije potekal eden od letošnjih večerov ob 10. obletnici delovanja Lions cluba Ribnica. V goste so povabili Janeza Bohoriča, uglednega gospodarstvenika in začetnika lionizma v Sloveniji ter koordinatorja za razvoj lionizma v Makedoniji ter na nivoju srednje in vzhodne Evrope.

Lions club International je trenutno največja in po ocenah OZN-a najboljša humanitarna organizacija na svetu, ki je razširjena v 206 državah in združuje v več kot 45.000 klubih skoraj 1.400.000 članov. Rdeča nit organizacije je skrb za slepe in slabovidne in borba proti slepoti.

O gostitelju Lions clubu Ribnica je Janez Bohorič povedal: »Ribniški Lions club je eden od relativno mladih klubov, čeprav bo letos praznoval že 10. obletnico, je pa aktiven, poznan po originalnih zamislih, po organizaciji dobrih družabnih dogodkov in mislim, da ima lepo prihodnost, še posebej, če bo poskrbel za pomlajevanje. Mnogi klubi namreč z leti pozabijo na ta pomemben moment njihovega bodočega obstoja, to pomeni, vabljenje mladih v svojo sredino. Pri ribniškem klubu to še ni nevarno, ker so vsi mladi.«

Predavanje so zaokrožile članice Noneta Vitra, Društvo podeželskih žena Ribnica pa je s svojimi dobrotami poskrbelo za prijeten zaključek večera. Za žejo je z domačim pivom poskrbel Penzion Magšar iz Brež.

Vir: radio1.si

Komentiraj