Loški Potok

Prometna nesreča, Stari kot, Loški Potok, 25.8.2019

Prometna nesreča, Stari kot, Loški Potok, 25.8.2019
Prometna nesreča, Stari kot, Loški Potok, 25.8.2019

Loški Potok – V nedeljo, 25. avgusta 2019, ob 10.11 je v naselju Stari Kot, občina Loški Potok, voznik izgubil nadzor nad vozilom, zapeljal na brežino in prevrnjen na streho obstal na cestišču. Gasilci PGD Hrib in Ribnica so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo in jo predali v oskrbo reševalcem, avto pa postavili na kolesa in očistili posledice nesreče s cestišča. Reševalci NMP Ribnica so poškodovano osebo prepeljali v bolnišnico.

Zapis Gasilske enote Ribnica na FB

Danes, 25.8. ob 10:14 uri smo prejeli poziv o prometni nesreči, ki se je pripetila v kraju Stari kot v občini Loški Potok. Vozilo naj bi pristalo na strehi, v njem pa naj bi bila ukleščena oseba. Na kraj smo izvozili standardno z vozilom HTRV-1 ter GVC 16/25. Zaradi oddaljenosti do kraja nesreče je pristojni ReCO aktiviral še lokalno osrednjo enoto PGD Hrib – Loški Potok. Poleg gasilcev so na kraj bili napoteni še reševalci NMP ter policisti.

Že pred našim prihodom na kraj so gasilci PGD Hrib zavarovali območje nesreče. Gasilci PGD Ribnica smo nato s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo, jo oskrbeli ter jo predali v zdravniško oskrbo. Poškodovana oseba je kasneje bila odpeljana z reševalnim vozilom na zdravljenje v ljubljanski klinični center.
Gasilci smo še pomagali avtomobil postaviti na kolesa, odklopili akumulator, avtomobil umaknili s cestišča ter očistili posledice prometne nesreče.

Komentiraj