Koledar dogodkov Ribnica

Vabljeni v Škrabčevo domačijo na pogovor O zvezdah na Slovenskem

Slava – kup težav in razočaranj
Slava – kup težav in razočaranj

Kdaj: v torek, 10. junija, ob 20. uri
Kje: skedenj Škrabčeve domačije, Hrovača
Info: —

Vabljeni v skedenj Škrabčeve domačije

v torek, 10. junija, ob 20. uri,

kjer se bodo gostje (Sonja Javornik, Saša Lendero in Jan Plestenjak)
voditeljice pogovornega večera, novinarke in pisateljice Vesne Milek
pogovarjali o tem, ali imamo v Sloveniji zvezde.

Slava – kup težav in razočaranj

Slava – kup težav in razočaranj

Izhodišče za pogovor je izid knjige Slava – kup težav in razočaranj? novinarke Sonje Javornik, ki že več kot dve desetletji spremlja zvezdniško sceno iz prve vrste. O tem, kaj potrebuje nekdo, da postane zvezda, ali na tako malem trgu, kot je Slovenija, sploh lahko govorimo o zvezdniškem sistemu in kakšno je v resnici zvezdniško življenje, bosta spregovorila tudi Jan Plestenjak in Saša Lendero, nedvomno dve med najbolj sijočimi zvezdami na našem estradnem nebu.

Dobrodošli!

Sonja Javornik je mlada diplomantka novinarstva in sociologije kulture, ki se je pred 23 leti začela ukvarjati z novinarstvom. V Sloveniji tako rekoč ni pomembnejšega tiskanega medija, ki se ga ne bi dotaknilo njeno nabrušeno pero. Prav tako je zelo malo elektronskih medijev, v katerih ne bi bila prisotna – vsaj takrat, ko je šlo za zvezde. Bila je glasbena urednica na reviji Stop, pomočnica urednice revije Nova. Vodila in urejala je prvo glasbeno oddajo s slovenskimi videospoti Magnetoskop na Kanalu A, kjer je bila kasneje tudi urednica oddaj E+ in Ekstra magazin.

Saša Lendero je pevka in avtorica številnih uspešnic. Čeprav jo večina pozna samo iz glasbenih odrov, je na glasbeni sceni prisotna v vseh segmentih, saj ima tudi svoje podjetje, pod okriljem katerega je kariero začelo že več danes prepoznavnih talentov. Aktivna je tudi kot voditeljica. Začela je kot voditeljica preprostih glasbenih oddaj, v zadnjih letih pa je vodila zelo gledane resničnostne šove.

Jan Plestenjak je zagotovo največji med zvezdniki – tudi dobesedno. Na domačo glasbeno sceno je prinesel svežino in nove trende, ko je v začetku 90-tih začel z repom, potem pa se je razvijal v izjemnega avtorja uspešnic. Je eden tistih, ki svojo prepoznavnost rad izkoristi za dober namen. Tako je pred kratkim začel z natečajem za mlade talente.

Komentiraj