Koledar dogodkov Ribnica

Vabljeni v skedenj Škrabčeve domačije na predstavitev knjige: Milan Kučan, prvi predsednik

Predstavitev knjige - Milan Kučan, prvi predsednik
Predstavitev knjige - Milan Kučan, prvi predsednik

Kdaj: četrtek, 14. januarja 2016, ob 18. uri
Kje: skedenj Škrabčeve domačije, Hrovača
Info: —

Vabljeni v skedenj Škrabčeve domačije na predstavitev knjige
Milan Kučan, prvi predsednik
Z dr. Božom Repetom, avtorjem knjige, in gospodom Milanom Kučanom se bo pogovarjala Darja Groznik.
četrtek, 14. januarja 2016, ob 18. uri, skedenj Škrabčeve domačije, Hrovača

Božo Repe in Milan Kučan v skednju Škrabčeve domačije

Božo Repe in Milan Kučan v skednju Škrabčeve domačije

Deček iz Prekmurja, zakonski mož, oče, predvsem pa politik. Osebnost s pozitivno življenjsko bilanco v vseh obdobjih, od mladinskega funkcionarja do prvega slovenskega predsednika. Ob tektonskih evropskih spremembah je bil v središču osamosvajanja Slovenije in je bistveno oblikoval novo državo. Vrhunci njegove življenjske zgodbe so vrhunci naše skupne zgodovine. Biografija jih razkriva, povezuje in odpira nove vidike takratnega in tudi sedanjega časa. Politično izkušen, osebno načelen, v delovanju praktičen, v razmišljanju vizionarski se Milan Kučan v Repetovi knjigi skozi avtorjevo raziskovanje in lastne spomine razkrije in vzpostavi kot državnik par excellence.

Dr. Božo Repe je redni predavatelj na oddelku za zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, kjer se posveča predvsem sodobni slovenski, južnoslovanski in srednjeevropski zgodovini. Ob znanstvenem delu in knjižnih objavah se odlikuje tudi kot angažiran in prodoren publicist.

Darja Groznik je bila voditeljica TV dnevnika na nacionalni televiziji, urednica Vala 202,  odgovorna urednica 1. programa Radia Slovenija, zdaj pa na tem programu urednica Večernega in nočnega programa. Je tudi predsednica ZPMS

Komentiraj