Koledar dogodkov Ribnica

Vabljeni v skedenj Škrabčeve domačije na pogovor z Jožetom Mermalom in Tomažem Berločnikom

Jože Mermal in Tomaž Berločnik
Jože Mermal in Tomaž Berločnik

Kdaj: sreda, 26. februar 2020, ob 18h
Kje: Skedenj Škrabčeve domačije, Hrovača
Info: —

Vabljeni v skedenj Škrabčeve domačije na
Pogovor z Jožetom Mermalom in Tomažem Berločnikom
sreda, 26. februar 2020, ob 18h

Na pepelnično sredo zopet odpremo vrata v skednju Škrabčeve domačije našim navdihujočim večerom. Tokrat skupaj z Združenjem Manager oz. z njegovim lavreatoma – Jožetom Mermalom, dobitnikom priznanja za življenjsko delo na področju menedžmenta, in Tomažem Berločnikom, managerjem leta 2019.

Dosežke, ki sta jima prinesli najvišji slovenski managerski priznanji, sta zastavila v različnih časih. Prvi je pred štirimi desetletji v razpadajočih skladiščnih halah na obrobju Ljubljane, ki jih je prevzel v upravljanje, videl bleščeča poslopja trgovskega velesredišča na visokih obratih. Drugi daljnovidno razume, da je upravljanje z energijo na današnjih prelomnicah ne le investicija, ampak usoden premik v prihodnost.

Ob nedavnem umiku z mesta prvega moža je Jože Mermal svojemu nasledniku predal vodenje BTC Cityja na 400.000 m2, z več kot 3000 domačimi in tujimi podjetji in logističnim centrom. Tu je tudi ABC center za pospeševanje inovativnega podjetništva, prvo Bitcoin mesto na svetu in testno okolje za preizkušanje naprednih poslovnih idej v realnem okolju.

Tomaž Berločnik je še ne desetletje po prihodu v Petrol seznamu svojih dosežkov dodal najboljše poslovno leto v zgodovini podjetja, regijski naskok v energetiki, mobilnosti in trgovini in skoraj tretjino bolje plačane delavce kot znaša povprečna slovenska plača. Trajnostno zavezujoče delovanje, podpora športu, kulturi in znanosti kot tudi odzivi ob izrednih dogodkih izpostavljajo tudi njuno vrhunsko družbeno odgovornost.

Dve izvirni managerski zgodbi od blizu in dvoje zelo osebnih razlag skupnega spoznanja, da so delitev odgovornosti, zaupanje v sodelavce, njihovo opolnomočenje, izobraževanje in nagrajevanje prva kvaliteta managerja, bo soočala povezovalka večera izvršna direktorica Združenja Manager Saša Mrak Hendrickson.

Komentiraj