Koledar dogodkov

Vabljeni na koncert ob 5. obletnici Ansambla Roka Žlindre

Kdaj: v soboto, 6. novembra 2010 ob 19h
Kje: Športna dvorana v Ribnici

Kdaj: v soboto, 6. novembra 2010 ob 19h
Kje: Športna dvorana v Ribnici
Info: zlindra.rok@gmail.com

Koncert ob 5. obletnici ansambla Roka Žlindre

sobota, 6. november 2010 ob 19h
ŠPORTNA DVORANA v RIBNICI


Ansambel Roka Žlindre

Ansambel Roka Žlindre

Ans. ROKA ŽLINDRE PRAZNUJE 5. LETNICO DELOVANJA

Sodražica je znana po številnih znanih glasbenih imenih, če omenimo samo legendarnega Franca Miheliča, Botre, Pop design, Tamburaški orkester Sodražica, v zadnjem času pa Sodražico predstavlja ansambel Roka Žlindre, ki je po lanski zmagi na festivalu Polka in valček, letos prepričljivo zmagal še na Emi in Slovenijo zastopal na izboru za pesem Evrovizije v Oslu. Ansambel Roka Žlindre v mesecu novembru praznuje 5. letnico delovanja in ob tej priložnosti pripravlja v soboto, 6. novembra 2010 v Športni dvorani v Ribnici jubilejni koncert.

Ansambel Roka Žlindre je razmeroma mlad ansambel, saj skupaj nastopajo od 1. septembra 2005. Sestavljajo ga vodja ansambla, harmonikar, klaviaturist in pevec Rok Žlindra, kitarist in pevec Nejc Drobnič, basist in pevec Rok Modic ter pevka Barbara Ogrinc. Leto 2008 je bilo za ansambel Roka Žlindre iz Sodražice precej uspešno. Najprej so bili nagrajeni v Škofji loki na festivalu narečnih viž v narečju(1.nagrada občinstva, 2 .nagrada strokovne komisije, nagrada za najboljše besedilo), potem uspeh na Graški gori (1.nagrada občinstva, nagrada za najboljši trio), sledil je uspešen nastop z odličnim odzivom televovtinga na Ptuju. V mesecu oktobru 2008 pa je izšel njihov drugi projekt z naslovom SRCE PA ŠE VEDNO HREPENI. Leto 2009 je ansambel začel kot absolutni zmagovalec festivala Slovenska polka in valček 2009. Skladba Del srca je postala valček leta 2009. Ansambel je igral dvema predsednikoma, hrvaškemu Stipetu Mesiću in slovenskemu dr. Danilu Türku. Dvakrat je gostoval pri izseljencih v Nemčiji(Frankfurt, Reutlingen). Bili so tudi na Tirolskem, kjer so igrali za nemško govoreče poslušalce, posneli tri skladbe v nemškem jeziku- Najlepše je kadar sva skupaj(Am schönsten ist es zu zweit) , Abraham ni kar tako (Alles gute), ter V mesečini( Im stadl mit dem Madl). Ansambel Roka Žlindre je bil tudi najboljši ansambel po mnenju občinstva na jubilejnem 40. festivalu narodnozabavne glasbe na Ptuju.

Prvič v zgodovini tekmovanja za izbor Eme se je letos zgodilo, da je na njem sodeloval tudi narodno-zabavni ansambel. In zmagal. V konkurenci štirinajstih skladb je pesem Narodno zabavni rock, v izvedbi ans. Roka Žlindre in Kalamarov, osvojila 15.907 glasov ali več kot 12.000 glasov več kot drugouvrščena skladba v izvedbi Nine Pušlar. Besedilo za omenjeno skladbo je napisal tekstopisec Leon Oblak, glasbe pa tokrat ni napisal Rok Žlindra, kot smo bili navajeni do sedaj pri njegovem ansamblu, pač pa uveljavljen skladatelj zabavne glasbe Marino Legovič.

Pohvalno je tudi to, da je vodja Rok Žlindra, ki je samouk na harmoniki, tudi avtor vseh njihovih skladb. In da ansambel nima mentorja, kar v današnjih časih bolj redko srečamo. Avtorji njihovih besedil pa so raznovrstni (Ivan Sivec, Nataša Klinc, Fanika Požek, Matjaž Vrh, Zdenko Turk in Majda Rebernik).

Ob jubileju, 5. letnici delovanja, pripravlja ansambel Roka Žlindre velik koncert v domačem kraju. V soboto, 6. novembra 2010 ob 19.00 uri bo Športna dvorana v Ribnici prekipevala od domače glasbe. Poleg slavljencev bodo nastopili še ans. Franca Miheliča, Igor in Zlati zvoki, ans. Stanka Petriča, Kalamari, Fantje od fare, Tamburaški orkester Sodražica, pevka Nina Virant in humorist Marjan Šarec. Prireditev bosta povezovala Saša Pivk Avsec in Marko Modrej.

In kaj je najbolj zaznamovalo prvih pet let glasbenega ustvarjanja ans. Roka Žlindre:

ZVOK: Izjava Roka Žlindre (30 sec)

AKREDITACIJE:

Predstavnike medijev naprošamo, da se najavite in akreditirate za premljanje prireditve do četrtka, 4. novembra 2010 na telefonsko številko 051/697-736 ali preko elektronske pošte na naslov media.butik@siol.net.

Vstopnice so na voljo v predprodaji na naslednjih prodajnih mestih:

TIC Ribnica, Majolka bar Sodražica, Bar Tabu Zapotok pri Ribnici, Tanja bar Nova vas, Okrepčevalnica Rozamunda Turjak, Gostilna pri Kuklju Velike Lašče, Radio ZELENI VAL.

Za vse dodatne informacije vam je na voljo vodja ansambla Rok Žlindra, na telefonski številki 041/895-814.

Koncert ob 5. obletnici Ansambla Roka Žlindre

Koncert ob 5. obletnici Ansambla Roka Žlindre

Komentiraj