Koledar dogodkov Ribnica

Vabljeni na 5. Tekmovanje v metu krompirja 2011

V soboto, 20. 8. 2011, ob 16. uri pri cerkvi Sv. Lenarta v Nemški vasi
– Tekmovanje v metu bo v otroški, ženski in moški kategoriji (podeljene bodo bogate nagrade)
– Tekmovanje kdo bo prinesel največji krompir
– Za okrepčilo bo kompijev golaž in pomfri
– Glasbeno presenečenje

Kdaj: v soboto, 20. avgusta 2011, ob 16h
Kje: Pri cerkvi Sv. Lenarta v Nemški vasi
Info: met.krompirja@gmail.com

 

Vabljeni na 5. Tekmovanje v metu krompirja 2011

Sobota, 20. avgust 2011, ob 16. uri
pri cerkvi Sv. Lenarta v Nemški vasi

Met krompirja - napis na majici

Met krompirja

Kaj se bo dogajalo

  • Tekmovanje v metu bo v otroški, ženski in moški kategoriji – podeljene bodo bogate nagrade
  • Tekmovanje kdo bo prinesel največji krompir
  • Za okrepčilo bo kompijev golaž in pomfri
  • Glasbeno presenečenje


PRIJAVA

Tekmovanje v metu krompirja 2011 - tekmovališče

Tekmovanje v metu krompirja 2011

Štartnine NI. Prijavite pa se lahko na prireditvenem prostoru (cerkev Sv. Lenarta v Nemški vasi) 1 uro pred začetkom tekmovanja (to je od 15h dalje). Tekmovanja se lahko udeleži kdorkoli ne glede na spol in starost, ki se  prijavi pravočasno na samem prireditvenem prostoru. Tekmovanje v metu krompirja se bo izvedlo v otroški, ženski in moški kategoriji. Zmagovalce kategorij čakajo bogate nagrade. Poleg tega bomo letos prvič izbrali zmagovalca, kateri bo s seboj prinesel največji krompir. Postregli vam bomo tudi s krompirjevim golažem in še s kakšnim glasbenim presenečenjem.

 

Tekmovanje v metu krompirja 2011 - sponzorji

Sponzorji Tekmovanja v metu krompirja 2011

PRAVILA TEKMOVANJA

Tekmovalni prostor

Tekmovalni prostor je na odprtem in se nahaja v neposredni bližini cerkvice Sv. Lenarta v Nemški vasi. Sestavljen je iz t.i. zaletnega in pristajalnega prostora. Zaletni prostor je asfaltiran in označen s palico, preko katere tekmovalec pri poskusu meta ne sme prestopiti ali jo podreti. Pristajalni prostor je travnat in označen z trakom ter namenjen pristanku krompirja. Če krompir pristane izven označenega pristajalnega prostora, se tekmovalcu šteje met za neveljavnega. Tekmovalcem bo na voljo tudi prostor, na katerem se bodo lahko pripravili in ogreli.

Vrstni red metanja

Tekmovalci nastopajo v vrstnem redu po vrsti, kot so se prijavili. Tekmovalcu, ki brez razloga odlaša z metom, lahko žirija met prepove in ga zabeleži kot neuspešnega.

Krompir

Krompir bo mogoče dobiti oz. izbrati na tekmovališču. Vsakemu tekmovalcu pripadata dva krompirja. Težo in obliko krompirja lahko izbere vsak tekmovalec poljubno. Prepovedano pa je ročno spreminjanje oblike krompirja. Vsak tekmovalec lahko prinese s seboj tudi svoj krompir, katerega bo pregledala žirija.

Rezultat in pravila Meta krompirja

Rezultat meta krompirja je domet. Domet je razdalja od sredine črte, katero ne sme prestopiti tekmovalec, do točke, kjer je krompir prvič prišel v stik z zemljo. V primeru, da tekmovalec prestopi označeno črto, se mu met šteje za neveljavnega. Prav tako se tekmovalcu šteje met za neveljevnega, če krompir pristane izven z trakom označenega pristajalnega prostora.Vsakemu tekmovalcu sta na voljo 2 meta, izmed katerih se za končni rezultat upošteva boljši. V primeru, da tekmovalca dosežeta enak rezultat, o uvrstitvi odloča drugi (slabši) met. Če imata tekmovalca enaka še slabša meta, o uvrstitvi odloča dodatni tretji met. Tekmovalec meče krompir z roko in pri metu ne sme uporabljati nikakršnih pripomočkov. Pri metu mu je dovoljeno gibanje v zaletnem prostoru.

Žirija in merjenje

Žirijo sestavljajo trije člani izmed katerih je eden vodja. Žirija skrbi za pravilnost izvedbe tekmovanja. Za merjenje dometa skrbijo merilci.

Kategorije

Tekmovanje bo potekalo v 3. kategorijah in sicer:

  • MOŠKI (rojeni leta 1998 in prej)
  • ŽENSKI (rojeni leta 1998 in prej)
  • OTROŠKI (rojeni leta 1999 in kasneje)

Nagrade in pokali

Pokal za 1. mesto v metu krompirja 2010

Pokal za 1. mesto v metu krompirja 2010

V MOŠKI in ŽENSKI kategoriji bodo podeljeni pokali za prva tri mesta.  V vsaki posamezni kategoriji (moški, ženski in otroški) pa privlačne nagrade za prva tri mesta ter tolažilni za 4. in 5. mesto.

Komentiraj