Koledar dogodkov Ribnica

Vabljeni na 3. Tekmovanje v metu krompirja 2009

Kdaj: v nedeljo, 23.8.2009 ob 15h
Kje: Pri cerkvi Sv. Lenarta v Nemški vasi
Info: met.krompirja@gmail.com


Vabljeni na 3. Tekmovanje v metu krompirja 2009

Nedelja, 23. avgust 2009, ob 15. uri
pri cerkvi Sv. Lenarta v Nemški vasi

Tekmovanje v metu krompirja 2009  - tekmovališče

Tekmovanje v metu krompirja 2009


PRIJAVA

Štartnine NI. Prijavite pa se lahko na prireditvenem prostoru (cerkev Sv. Lenarta v Nemški vasi) 1 uro pred začetkom tekmovanja (to je od 15h dalje) ali preko elektronske pošte na e-naslov met.krompirja@gmail.com
Tekmovanja se lahko udeleži kdorkoli ne glede na spol in starost, ki se pred-prijavi preko elektronske pošte ali se prijavi pravočasno na samem prireditvenem prostoru.

Tekmovanje bo v moški, ženski in otroški kategoriji.


Sponzorji Tekmovanja v metu krompirja 2009

Sponzorji Tekmovanja v metu krompirja 2009

PRAVILA TEKMOVANJA

Tekmovalni prostor

Tekmovalni prostor je na odprtem in se nahaja v neposredni bližini cerkvice Sv. Lenarta v Nemški vasi. Sestavljen je iz t.i. zaletnega in pristajalnega prostora. Zaletni prostor je asfaltiran in označen s črto, preko katere tekmovalec pri poskusu meta ne sme prestopiti. Pristajalni prostor je travnat in namenjen pristanku krompirja. Tekmovalcem bo na voljo tudi prostor, na katerem se bodo lahko pripravili in ogreli.

Vrstni red metanja

Tekmovalci nastopajo v vrstnem redu po vrsti, kot so se prijavili. Tekmovalcu, ki brez razloga odlaša z metom, lahko žirija met prepove in ga zabeleži kot neuspešnega.

Krompir

Krompir bo mogoče dobiti oz. izbrati na tekmovališču (cena 0,5 EUR/krompir). Vsakemu tekmovalcu pripadata dva krompirja. Težo in obliko krompirja lahko izbere vsak tekmovalec poljubno. Prepovedano pa je ročno spreminjanje oblike krompirja. Vsak tekmovalec lahko prinese s seboj tudi svoj krompir, katerega bo pregledala žirija.

Rezultat in pravila meta krompirja

Rezultat meta krompirja je domet. Domet je razdalja od sredine črte, katero ne sme prestopiti tekmovalec, do točke, kjer je krompir prvič prišel v stik z zemljo. V primeru, da tekmovalec prestopi označeno črto, se mu met šteje za neveljavnega. Vsakemu tekmovalcu sta na voljo 2 meta, izmed katerih se za končni rezultat upošteva boljši. V primeru, da tekmovalca dosežeta enak rezultat, o uvrstitvi odloča drugi (slabši) met. Če imata tekmovalca enaka še slabša meta, o uvrstitvi odloča dodatni tretji met. Tekmovalec meče krompir z roko in pri metu ne sme uporabljati nikakršnih pripomočkov. Pri metu mu je dovoljeno gibanje v zaletnem prostoru.

Žirija in merjenje

Žirijo sestavljajo trije člani izmed katerih je eden vodja. Žirija skrbi za pravilnost izvedbe tekmovanja. Za merjenje dometa skrbijo merilci.

Nagrade

Podeljene bodo privlačne nagrade v vsaki posamezni kategoriji za prva tri mesta ter tolažilni za 4. in 5. mesto.

Komentiraj