Koledar dogodkov Ribnica

Vabljeni na 2. Tekmovanje v metu krompirja 2008

Kdaj: v nedeljo, 24.8.2008 ob 15h
Kje: Pri cerkvi Sv. Lenarta v Nemški vasi
Info: met.krompirja@gmail.com

Vabljeni na 2. Tekmovanje v metu krompirja 2008

Nedelja, 24. avgust 2008, ob 15. uri
pri cerkvi Sv. Lenarta v Nemški vasi


Sponzorji Tekmovanja v metu krompirja 2008

Sponzorji Tekmovanja v metu krompirja 2008


PRIJAVA

Cerkvica Sv. Lenarta v Nemški vasi

Cerkvica Sv. Lenarta

Štartnine NI. Prijavite pa se lahko na prireditvenem prostoru (cerkev Sv. Lenarta v Nemški vasi) 1 uro pred začetkom tekmovanja (to je od 14h dalje) ali preko elektronske pošte na e-naslov met.krompirja@gmail.com.

Tekmovanja se lahko udeleži kdorkoli ne glede na spol in starost, ki se pred-prijavi preko elektronske pošte ali se prijavi pravočasno na samem prireditvenem prostoru.

PRAVILA TEKMOVANJA

Tekmovalni prostor
Tekmovalni prostor je na odprtem in se nahaja v neposredni bližini cerkvice Sv. Lenarta v Nemški vasi. Sestavljen je iz t.i. zaletnega in pristajalnega prostora. Zaletni prostor je asfaltiran in označen s črto, preko katere tekmovalec pri poskusu meta ne sme prestopiti. Pristajalni prostor je travnat in namenjen pristanku krompirja. Tekmovalcem bo na voljo tudi prostor, na katerem se bodo lahko pripravili in ogreli.

Vrstni red metanja
Tekmovalci nastopajo v vrstnem redu, ki ga določijo z žrebom. Tekmovalcu, ki brez razloga odlaša z metom, lahko žirija met prepove in ga zabeleži kot neuspešnega.

Krompir
Krompir bo mogoče dobiti na tekmovališču. Vsakemu tekmovalcu pripadata dva krompirja. Težo in obliko krompirja lahko izbere vsak tekmovalec poljubno. Prepovedano pa je ročno spreminjanje oblike krompirja. Vsak tekmovalec lahko prinese s seboj tudi svoj krompir, katerega bo pregledala žirija.

Rezultat in pravila meta krompirja
Rezultat meta krompirja je domet. Domet je razdalja od sredine črte, katero ne sme prestopiti tekmovalec, do točke, kjer je krompir prvič prišel v stik z zemljo. V primeru, da tekmovalec prestopi označeno črto, se mu met šteje za neveljavnega. Vsakemu tekmovalcu sta na voljo 2 meta, izmed katerih se za končni rezultat upošteva boljši. V primeru, da tekmovalca dosežeta enaka rezultat, o zmagovalcu odloča drugi (slabši) met. Če imata tekmovalca enaka še slabša meta, o zmagovalcu odloča dodatni tretji met. Tekmovalec meče krompir z roko in pri metu ne sme uporabljati nikakršnih pripomočkov. Pri metu mu je dovoljeno gibanje v zaletnem prostoru.

Žirija
Žirijo sestavljajo trije člani izmed katerih je eden vodja. Žirija skrbi za pravilnost izvedbe tekmovanja in za merjenje dometa.

Nagrade
Nagrade za prva tri mesta so simbolične.

Razno
Tekmovalci tekmujejo na lastno odgovornost. Za morebitne poškodbe odgovarjajo sami.
Vsa morebitna vprašanja lahko zastavite pod komentarji tega članka ali na e-mail naslov met.krompirja@gmail.com

Na prireditvenem prostoru bo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo.

Lepo vabljeni!

Komentiraj