Koledar dogodkov Ribnica

Vabilo: Večer orientalskega plesa v Ribnici

Orientalske plesalke iz Ribnice
Orientalske plesalke iz Ribnice

Kdaj: v petek, 28. september 2012, ob 19:30h
Kje: Dvorana športnega centra v Ribnici
Info: Vstop je prost!

Večer orientalskega plesa v Ribnici

v petek, 28. september 2012, ob 19:30h
Dvorana športnega centra v Ribnici

Orientalske plesalke iz Ribnice

Orientalske plesalke iz Ribnice

Dne 28. 9. ob 19.30 se bo dvorana športnega centra v Ribnici prelevila v oder, ki ga bodo preplavile mične orientalske plesalke iz Ribnice pod Matejinim vodstvom.

Da bo večer še prijaznejši, vas po koncu predstave čaka majhno kulinarično presenečenje!

Namen večera je približati orientalski ples in glasbo tudi nepoznavalcem, zato vas ob koncu prireditve vabimo na mini brezplačni tečaj, ki je namenjen spoznavanju osnov ritmičnega orientalskega plesa.

Prireditev je odprtega tipa, vstop je prost.

O Orientalskem plesu

[oglas tip=”250×250″ p=”D”]Orientalski ples je izraz ženstvenosti in življenjskih izkušenj, mešanica različnih plesnih tradicij, kjer se pojavljajo elementi indijskega, perzijskega ter turškega plesa, egipčanske tradicije in evropskih plesnih elementov. Kot tak je s svojim čarom osvojil ves svet.

Orientalski ples ne postavlja telesnih omejitev, saj je primeren za vse starostne skupine in za vse oblike postav. Ravno zato je v svetu postal izredno priljubljena vrsta rekreacije. Tudi omejitvam pri drugih plesnih zvrsteh se je orientalski ples izognil – zanj ne potrebujete partnerja. Na družabne plesne urice se lahko odpravite s prijateljico, sodelavko ali pa kar same.

Orientalski ples je ustvarjalna pot do dobre fizične pripravljenosti in dobrega počutja. Pripomore k boljšemu zavedanju same sebe, k vzpodbujanju samozavesti in odkrivanju svoje ženskosti. Plesni gibi, skladni z zgradbo ženskega telesa, aktivirajo mišične skupine v trebuhu, medenici, trupu, hrbtenici in vratu, izboljšajo telesno držo in odpravljajo bolečine v hrbtu, okrepijo kosti in tako preprečujejo nastanek osteoporoze.

Pri orientalskem plesu je poudarek tudi na pravilnem gibanju medenice, pri katerem se krepijo mišice, pomembne pri porodu. Za vadbo se zato odločajo tudi nosečnice, ki se odločajo za naravni porod, in pa mamice v poporodnem obdobju. Seveda pa je takrat z gibanjem treba začeti nežno, previdno in postopoma.

Lucija gradišar

1 komentar

Komentiraj