Koledar dogodkov Ribnica

Vabilo: Predavanje Ivana Sivca, Rimljani na naših tleh

Ivan Sivec, Rimljani na naših tleh
Ivan Sivec, Rimljani na naših tleh

Kdaj: torek, 14. oktober 2014, ob 19h
Kje: Knjižnica Miklova hiša
Info: —

Ivan Sivec
RIMLJANI NA NAŠIH TLEH

torek, 14. oktober 2014
Knjižnica Miklova hiša, ob 19h

Pisatelj Ivan Sivec je najbolj plodovit in po branosti že več kot desetletje vedno med prvimi petimi slovenskimi avtorji. Po izobrazbi  je slavist in magister etnoloških znanosti, po poklicu pa je bil, preden se je povsem posvetil pisateljevanju, novinar in urednik na RTV Slovenija. Doslej je napisal 123 knjig za mladino in odrasle bralce, poleg tega pa še več kot 2000 besedil za glasbo, več sto pravljic in humoresk. Po njegovih delih so bile uprizorjene številne radijske igre in drame ter štirje filmi oz. televizijske nadaljevanke.

V knjižnici bo predstavil svoj najnovejši projekt, z več kot stotimi viri utemeljen cikel štirih zgodovinskih romanov Slovenske zgodovine iz zbirke Rimljani na naših tleh.

Ivan Sivec, Rimljani na naših tleh

Ivan Sivec, Rimljani na naših tleh

Prvi dve knjigi Sivčeve rimske tetralogije Zadnji keltski poglavar in Usodna emonska lepotica sta izšli v začetku leta 2014 in sta posvečeni 2000-letnici nekdanje Emone.  Zaradi velikega povpraševanje sta septembra 2014 predčasno izšli še preostali knjigi iz zbirke, tretji in četrti roman o rimski zgodovini na naših tleh z naslovoma Burja nad Mrzlo reko in Atila, šiba božja.

Predavanje bodo dopolnjevale projekcije fotografij iz Narodnega muzeja Slovenije, Mestnega muzeja Ljubljana in Pokrajinskih muzejev Celje in Ptuj.
Lepo vabljeni!

Komentiraj