Koledar dogodkov Ribnica

Vabilo: Pogovor s Stojanom Petričem v skednju Škrabčeve domačije

Stojan Petrič, Damoklejev meč
Stojan Petrič, Damoklejev meč

Kdaj: v sredo, 22. marca 2017, ob 19. uri
Kje: v skednju Škrabčeve domačije, Hrovača
Info: —

Pogovor s Stojanom Petričem v skednju Škrabčeve domačije
v sredo, 22. marca 2017, ob 19. uri

Stojan Petrič. Vedno v središču dogajanj slovenskega gospodarstva. Uspešen. Izzivalen. In zdaj, po štirih desetletjih dela, v obsežni avtobiografiji Damoklejev meč zelo neposreden.

»Beseda najbolj boli, če ni izrečena,« pojasnjuje Petrič bralcu svojo željo in potrebo po izpovedi. In dodaja brez iluzij: »V času mojega vodenja koncerna Kolektor je bilo bistveno več težkih trenutkov kot lepih stvari. Ko si menedžer, moraš sprejemati odločitve in s tem prevzemati tveganja. Knjiga prinaša primere dobrih praks, ki bodo v pomoč tako izkušenim poslovnežem kot splošni javnosti. Ali so bile prave, pa mnogokrat ne veš še leta in to človeka ubija.« Posvetil jo je družini, prijateljem in sodelavcem, v branje pa jo priporoča menedžerjem, ekonomistom, finančnikom, bankirjem, načrtovalcem gospodarske politike in svojim tekmecem, zaradi katerih je bil še boljši pogajalec in uspešnejši menedžer.

V sredo, 22. marca, ob 19. uri se bo Stojan Petrič v skednju Škrabčeve domačije predstavil tudi kot odprt sogovornik v družbi prof. dr. Janeza Prašnikarja, publicista in rednega profesorja na ljubljanski Ekonomski fakulteti, in Petre Kovič, soavtorice knjige in urednice Delove priloge Svet kapitala.

***
Stojan Petrič (1949), univerzitetni diplomirani ekonomist, se je v idrijskem Kolektorju zaposlil leta 1974. Dvajset let zatem je prevzel vodenje družbe in izjemno uspešnemu koncernu predsedoval do oktobra 2014. Danes je Petričev Kolektor svetovni tehnološki vodja v svoji dejavnosti ter visoko internacionalizirano, globalizirano in produktno diverzificirano podjetje. Mala multinacionalka z nadnacionalno miselnostjo in več kot 30 podjetji doma in v svetu je po dolgih letih tujega lastništva od leta 2002 znova stoodstotno slovensko podjetje v lasti zaposlenih – uspešen gospodarski steber občine Idrija, največja gospodarska skupina na severnem Primorskem in Notranjskem ter ena največjih skupin v državi. Izjemna kariera, diplomatski pristop do reševanja problemov, ugled in karizma Stojana Petriča uvrščajo med najbolj cenjene in vplivne menedžerje v Sloveniji.

Komentiraj