Koledar dogodkov Ribnica

Vabilo: Pogovor med Robertom Pešutom – Magnificom in Jožetom Robežnikom v Škrabčevi domačiji

Robert Pešut
Robert Pešut

Kdaj: v četrtek, 22. marca 2018, ob 19. uri
Kje: skedenj Škrabčeve domačije, Hrovača
Info: —

Kitaro bo pustil doma, da ga ne zapelje v muziko:
v Hrovačo pride na pogovor in povedati ima veliko.

Vabimo vas, da se v četrtek, 22. marca 2018, ob 19. uri pridružite
neumornemu Robertu Pešutu, ki bo na Škrabčevi domačiji
Jožetu Robežniku odkrival skrivnosti fenomena Magnifico.

Pred tridesetimi leti je z narodno-zabavnim bendom nažigal polke po Avstriji in Nemčiji. Danes brez njegovih komadov ne more noben srbski radio in nobena kafana. No, tudi noben najboljši srbski film ne. Igral je v Porno filmu, o sebi sicer poje, da je peder. Ducat let pred Conchito Wurst  je na  evrovizijski oder postavil ne le enega, temveč tri slovenske transvestite, da so odpeli njegovo Lahko ti podarim samo ljubezen. Čeprav pravi, da je vse manj v Sloveniji in vse več na tujem,  mu je uspelo nemogoče: razprodati Stožice en mesec pred koncertom in ustvariti najljubšo slovensko božično pesem (ki ni Sveta noč).

 ***

Robert Pešut – Magnifico je na koncertnih odrih, nosilcih zvoka in na filmu že tri  desetletja. Pri tem ni študiral niti igre niti glasbe, priznava, da mu notne zapise in aranžmaje delajo drugi.  Prvo ploščo je posnel z bendom U’redu, kariero je nadaljeval kot solist. Njegove uspešnice pogosto prepletejo slovenske in balkanske prvine. Slednje so mu odprle tudi  srca srbske publike. Klasične uspešnice Silvija, 24.000 poljubov, Hir aj kam, hir aj go, Ko enkrat bom umrl je presegel absolutni hit Pukni zoro iz srbskega filma Montevideo, bog te video.

Jože Robežnik s Taksijem prevaža gledalce in gledalke nacionalne TV iz popoldanskega v večerni termin (in jih pri tem še kaj nauči), ob nedeljah izvaja Vikend pakete in prakticira nošenje metuljčka.

Komentiraj