Koledar dogodkov Ribnica

Vabilo: Pogovor med managerjema leta 2022 Blažem Brodnjakom in Sabino Sobočan

Managerja leta 2022: Blaž Brodnjak in Sabina Sobočan
Managerja leta 2022: Blaž Brodnjak in Sabina Sobočan

Kdaj: četrtek, 19. januar 2023, ob 18:30h
Kje: Škrabčeva domačija, Hrovača
Info: —

Vabljeni v skedenj Škrabčeve domačije
Iskrivo v živo 
Pogovor med managerjema leta 2022 Blažem Brodnjakom in Sabino Sobočan
četrtek, 19. januarja 2023, ob 18.30

Dvoje raznorodnih delovnih okolij: velik bančni sistem in družinsko podjetje. Dve različni energiji: moška in ženska. In veliko primerljivih podvigov z iztekom v podobno uspešni, prodorni, izstopajoči poslovni poti. To jima priznava tudi vrhunsko priznanje Združenja Manager za leto 2022.

V četrtek, 19. januarja, ob 18.30 vas vabimo v skedenj Škrabčeve domačije na izmenjavo poslovnih pa tudi dragocenih življenjskih izkušenj med managerjema leta 2022 Sabino Sobočan in Blažem Brodnjakom. Njun pogovor bo usmerjala in spodbujala Petra Juvančič, izvršna direktorica Združenja Manager.

Sabina Sobočan letos zaokroža desetletje, odkar ji je oče predal vodenje družinskega podjetja Varis v Lendavi. Danes je prihodek družbe dvainpolkrat, čisti dobiček pa desetkrat večji kot leta 2013. Blaž Brodnjak, ki je v pisarno predsednika uprave NLB sedel leta 2016, se lahko pohvali, da je ta ustanova odtlej poplačala celoten dolg od državne pomoči oziroma dokapitalizacije, podvojila bilančno vsoto, za polovico povečala prihodke, strankam nudi najbolj razvejeno mrežo bankomatov v državi in podpira zdrave ambicije v gospodarstvu, pospešeno digitalizira poslovanje in pomembno krepi svojo vlogo v regiji.

Za številkami so zgodbe – o tem, kako dosežete, da kopalnice iz srednje velikega lendavskega podjetja negujejo bivalne standarde Sheratonov, Hiltonov, Holiday Innov, in da bankomati NLB servisirajo mimoidoče v šestih državah. Kako se Varisovi nacionalno mešani zaposleni ob tromeji in uravnoteženo zastopane ženske in moški v pomembni banki prepoznavajo v ciljih svojega podjetja. Kako urejeno in ambiciozno bančno delovno okolje že sedem let odlikuje certifikat Top Employer, namenjeno delodajalcem, ki na prvo mesto postavljajo svoje zaposlene in jim omogočajo osebnostni razvoj. In ja, … kako se prikrije tremo pri rokovanju s francoskim predsednikom Macronom, ki vas je častno povabil med sopodpisnice deklaracije za uravnoteženost spolov.

Dá se,” bi z motivacijskim geslom svojega podjetja rekla Sabina Sobočan.

Komentiraj