Koledar dogodkov Ribnica

Vabilo: O Magiji za realiste v Škrabčevi domačiji

Magija za realiste, knjiga Irene Štaudohar
Magija za realiste, knjiga Irene Štaudohar

Kdaj: v torek, 16. junija, ob 20. uri
Kje: v skednju Škrabčeve domačije, Hrovača
Info: http://www.skrabceva-domacija.com

O življenju, o dvomu, o sreči, o možganih, o času, o spominu, o čutilih, o ljubezni, o seksu, o samoti, o ustvarjanju, o gozdu, o introventiranosti, o sočutju, o delu, o mizi, o politiki, o avtoportretu, o dolgčasu.

Devetnajst  esejističnih premišljanj  Irene Štaudohar  o bistvenih zadevah življenja v knjigi Magija za realiste (Beletrina, 2015). Med njimi nas bo v skednju Škrabčeve domačije v torek, 16. junija, ob 20. uri skupaj z avtorico vodil dr. Samo Rugelj,  publicist, urednik in založnik.

Vabljeni!

Magija za realiste je knjiga esejev novinarke Dela Irene Štaudohar, ki govorijo o različnih človeških stanjih, čustvovanjih in o tem, česa vse so zmožni možgani in čutila. Njeno sporočilo je, da ima človek v svojem duhu in telesu vse predispozicije, da je dober človek. Eseji, ki so v obliki člankov sprva izhajali v Sobotni prilogi Dela, so zasnovani kot zgodbe in temeljijo na najsodobnejših nevroloških odkritjih. Magija za realiste je filozofska in terapevtska knjiga, saj govori o človeški volji in njeni moči. O volji do življenja.

Irena Štaudohar  je na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo doštudirala dramaturgijo. Leta 1991 je začela urejati znano gledališko revijo Maska. Kot dramaturginja in avtorica dramskih besedil je sodelovala z mnogimi domačimi in tujini koreografi in režiserji. Več let je sooblikovala program mednarodnega festivala Mladi levi in kot publicistka bogatila različne slovenske časopise in revije. Štiri leta je urejala Sobotno prilogo Dela, danes pa je eno njenih najbolj uglednih peres.

Komentiraj