Koledar dogodkov Sodražica

Vabilo na predstavitev knjige: Dvoje sanj Marije Kozina

Kdaj: v torek, 15. septembra 2015, ob 20. uri
Kje: v Sodražici v župnijskem domu
Info: župnik Franc Bizjak, franc.bizjak@rkc, 041 955 182

Lepo povabljeni na predstavitev knjige
Danièle Gatti: Dvoje sanj Marije Kozina
Vrnitev sester klaris v Slovenijo
v torek, 15. septembra 2015, ob 20. uri, v Sodražici v župnijskem domu

knjiga Dvoje sanj

knjiga Dvoje sanj

Avtorica knjige Danièle Gatti nas na prvih straneh knjige povabi, v preprosto življenjsko zgodbo sestre klarise. Opisuje  življenje naše domačinke,  Marije Kozina iz Zapotoka, ki je čudežno ozdravela na priprošnjo francoske sestre klarise Marije Celine.

To je tudi zgodba o ustanavljanju samostana, ki je omogočil sestram klarisam, da so se vrnile v Slovenijo.

Pisateljica Danièle Gatti je rojena v Franciji. Danes poučuje francoščino in književnost  v Francoski Polineziji na Tahitiju. Ko je raziskovala in iskala  pričevanje čudeža, ki je potreben za  kanonizacijo sestre Celine jo je pot pripeljala v  Slovenijo. Sestre klarise v Nazarjah, v Splitu in Zagrebu so opisale čudežno in svetniško podobo sestre Imakulate.

Kardinal Franc Rode upa, da bo tudi sestro Marijo Imakulato Kozina priznala Cerkev kot svetnico. Zapisal je: »Brez dvoma je na njej nekaj izjemnega, predvsem pa je občudovanja vredna njena vera, ki je omogočila ustanovitev treh samostanov. Njeno vero in vero njenih sester, to si želim, da bi svet spoznal . . .«

V spremni besedi je izrekel veliko zahvalo pisateljici: »Hvala gospe Gatti za to čudovito zgodbo o slovenski svetosti, napisano v jasnem jeziku, z zelo lepimi opisi slovenske dežele …«

V njegovem sporočilu je tudi naše vabilo, da spoznamo to življenjsko duhovno zgodbo in da s hvaležnimi srci pozdravimo pisateljico Danièle Gatti, ki bo navzoča ob predstavitvi knjige.

Odbor za pripravo predstavitve knjige
Župnija Sodražica, župnik Franc Bizjak, franc.bizjak@rkc, 041 955 182

Komentiraj