Koledar dogodkov Sodražica

Vabilo na predstavitev knjige Domna Češarka Tam med Malo in Véliko goró: Slovstvena folklora Ribniške doline

Kdaj: ponedeljek, 28. oktobra 2019 ob 18. uri
Kje: v prostorih Lesarjevega skednja – gostilne Urška v Zamostcu
Info: —

Vabilo na predstavitev knjige Domna Češarka
Tam med Malo in Véliko goró: Slovstvena folklora Ribniške doline
ponedeljek, 28. oktobra 2019 ob 18. uri, v prostorih Lesarjevega skednja – gostilne Urška v Zamostcu

Knjiga, Tam med Malo in Véliko goró

Knjiga, Tam med Malo in Véliko goró

Knjižnica Miklova hiša Ribnica vas vabi na predstavitev prve celovite zbirke ljudskega pripovednega izročila Ribniške doline z naslovom Tam med Malo in Véliko goró: Slovstvena folklora Ribniške doline, ki bo potekala v prostorih Lesarjevega skednja – gostilne Urška v Zamostcu v ponedeljek, 28. oktobra ob 18. uri.

Knjiga je plod večletnega arhivskega in terenskega raziskovanja bibliotekarja in domoznanca Domna Češarka. Terenska raziskava je bila večidel izvedena na območju Ribniške doline oz. znotraj meja ribniškega gospostva, katerega naslednici sta današnji občini Ribnica in Sodražica. V njej boste med drugim našli pravljice in legende, izvedeli, v katera bajeslovna bitja smo verjeli, kje so zakopani zakladi, kje je strašilo, se nasmejali ob vicih itn. Knjigo bogati tudi zbirka kratkih folklornih žanrov kot so fraze, kletvice, pregovori, rečenice itn.

Knjiga je nastala je v okviru EU projekta Knjižnice Miklova hiša Ribnica z naslovom Življenje ustvarja zgodbe, ki ga je finančno podprl LAS PPD.

Komentiraj