Koledar dogodkov Ribnica

Vabilo na predstavitev in delavnico RogLab

RogLab
RogLab

Kdaj: v sredo, 18. aprila 2018, ob 17. uri
Kje: Rokodelski center Ribnica
Info: —

V sredo, 18. aprila 2018, ob 17. uri,
vas vabimo na predstavitev in delavnico RogLab v Rokodelski center Ribnica
Ogledali si boste lahko, kako s 3D tehnologijo nastajajo prototipi in uporabni izdelki.

RogLab deluje v okviru Muzeja in galerij mesta Ljubljane ter programa FabBox, ki ga v okviru projekta FabLabNet financira program Interreg Srednja Evropa.

Na predstavitvi bomo na kratko predstavili RogLab in poklepetali o tem, zakaj skupnost potrebuje izdelovalnice oz. fablabe, kaj lahko takšni prostori ponujajo ustvarjalcem ter na glas razmišljali, kako bi lahko povezali rokodelstvo z digitalnimi izdelovalnimi tehnologijami. V drugem delu srečanja si bomo ogledali stroje in vas povabili, da RogLabovim strokovnjakom predstavite svoje ideje in projekte ter skupaj podebatirate o tem, kako bi jih lahko nadgradili z uporabo digitalnih tehnologij.

RogLab je produkcijski, izobraževalni in predstavitveni prostor posvečen dejavnostim s področij arhitekture, oblikovanja in sodobne umetnosti, njihovemu medsebojnemu povezovanju in sodelovanju z drugimi sektorji (izobraževanje, znanost, gospodarstvo, okolje, prostor, …). Integralni del RogLaba je 3D delavnica, ki ponuja tehnologijo in storitve za hitro prototipiranje in strokovno podporo ustvarjalnim dejavnostim. RogLab je namenjen širokemu krogu uporabnikov – študentom in profesionalnim ustvarjalcem na področjih oblikovanja, arhitekture in vizualnih umetnosti, podjetjem, inovatorjem, raziskovalcem, pristašem DIY, ljubiteljskim ustvarjalcem in malim radovednežem.

Komentiraj