Koledar dogodkov Ribnica

Vabilo: Literarno-glasbeni večer z Nušo Ilovar

Nuša Ilovar
Nuša Ilovar

Kdaj: torek, 4. november 2014, ob 19. uri
Kje: Knjižnica Miklova hiša
Info:  —

Lepo vabljeni na

Literarno-glasbeni večer z Nušo Ilovar

torek, 4. november 2014, ob 19. uri
Knjižnica Miklova hiša

Nuša Ilovar

Nuša Ilovar

Nuša Ilovar je izredno aktivna pesnica in pisateljico iz Žalca, ki jo je cerebralna paraliza že v otroštvu prikovala na invalidski voziček. Ker ima težave tudi z govorom, je pisateljevanje postalo tudi posredna pot njenega komuniciranja in sporočanja čustev.

Od leta 2002 je včlanjena v celjsko literarno društvo in je med ustanovnimi člani literarne revije za književnost Vpogled, ki izhaja v Žalcu ter članica Glasbeno-literarnega društva Aletheia v Žalcu in literarnega društva Gnezdo v Slovenskih Konjicah. Leta 1999 je izšel njen prvenec – roman Strah pred samoto, kateremu je sledilo še pet pesniških zbirk.

Leta 2005 je za bogato ustvarjalnost na književnem področju prejela Savinovo priznanje, ki ga podeljuje Občina Žalec za ugledne dosežke na področju kulture. V finalu Pesniškega turnirja pa se je s pesmijo Vesela pesem po izboru občinstva uvrstila med prve tri.

V večeru bosta sodelovali njena mater Anica ilovar, ki bo interpretirala pesmi, ter prijateljica Simona Kropec, ki bo večer glasbeno obogatila z uglasbenimi pesmimi Nuše Ilovar.

Lepo vabljeni.

Komentiraj