Koledar dogodkov Ribnica

Vabilo: Gostja aprilskega večera na Škrabčevi domačiji bo Miša Molk

Miša Molk
Miša Molk

Kdaj: sreda, 10. april 2013, ob 19h
Kje: v skednju Škrabčeve domačije v Hrovači pri Ribnici
Info: 01/5816-308, 041-744-248

Gostja aprilskega večera na Škrabčevi domačiji je Miša Molk,
televizijska urednica in voditeljica, nekdaj prva dama slovenskega izbora evrovizijske skladbe,
ki že več kot dve desetletji vešče zapeljuje gledalce.

Kdaj: sreda, 10. april 2013, ob 19h

Miša Molk

Miša Molk

Legenda malih zaslonov, ki se zlepa ne ustraši svoje moči, na slovenskem medijskem nebu zagotovo spada med »zvezde«, čeprav se sama ne uvršča mednje.  S svojo podobo, besedami in življenjsko držo nenehno ustvarja okrog sebe medijski cirkus, a ga uspešno tudi kroti. Miša zna uporabiti molk v pravem trenutku, da ohranja okrog sebe tančico skrivnostnosti. »Vsi iščejo besedo. Samo Miša Molk«,  je nedavno zapisala na svojem Facebook portalu.  Molk je tudi pogoj, da lahko slišiš drugega. In Miša zna prisluhniti sočloveku.  Preteklih nekaj let tudi kot varuhinja pravic poslušalcev in gledalcev RTV Slovenija.

Tokrat pa bo za spremembo Miša namesto molka iskala besede. Ali pa bodo v pogovoru z Nino Orel, strokovnjakinjo za odnose z javnostmi in novinarko, besede našle njo?

Pridite v skedenj Škrabčeve domačije v sredo, 10. aprila, ob 19. uri, in se prepričajte!

Miša Molk leta 1980 z nalogo Stili in struktura jezika v naslovu športnega komentarja diplomirala iz novinarstva na tedanji FSPN (danes FDV) in zanjo prejme študentsko Prešernovo nagrado. Že v času študija dela na RTV Slovenija kot voditeljica mladinskih oddaj. V začetku  osemdesetih vodi skupno oddajo vseh  jugoslovanskih studijev Jugoslavija, Dober dan, a slovensko občinstvo jo zares sprejme za svojo z zabavno oddajo TV Križanka, ki ostane na malih zaslonih celih petnajst let! Leta 1983 rodi hči Ulo in se leto kasneje zaposli v študentskem centru kot kulturna animatorka, kjer je naslednjih pet let vodja vseh interesnih dejavnosti študentov ljubljanske univerze. Vmes piše za različne tiskane medije in se preizkusi tudi kot pevka. S svojo sproščenostjo in neposrednostjo pred kamerami ves čas izstopa iz povprečja tedanjih televizijskih voditeljev.  Leta 1989 se redno zaposli na RTV Slovenija kot redaktorica in obenem vodi oddajo Poletna noč. Njena priljubljenost začne dobivati neslutene razsežnosti; leta 1993 se na lestvici najbolj popularnih osebnosti v dnevniku Delo uvrsti na drugo mesto, takoj za predsednikom države Milanom Kučanom. Leta 1996 postane odgovorna urednica razvedrilnega in športnega programa TV Slovenija in z najbolj priljubljeno pogovorno oddajo v slovenskem medijskem prostoru Res je! naredi pravo televizijsko revolucijo. V njej ugledni gostje pripovedujejo o svojem osebnem življenju, skušnjavah, zmotah, se smejejo in se zjočejo…  V času svojega urednikovanja vpelje na TV Slovenija  številne zabavne oddaje (Slovenska popevka, Petka, Videospotnice, Čez planke, Zoom, Mario, Spet doma..). Osem let je v ekspertni skupini za pripravo in izvedbo Evrosonga in šest let podpredsednica EBU (European Broadcasting Union). Od maja 2008 je varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija in od lanske jeseni vodi mesečno oddajo Je res?, ki omogoča poslušalcem, gledalcem in bralcem spletnega portala RTV Slovenija reševanje pritožb glede delovanja javnega zavoda tudi v živo.

[oglas tip=”180×150″ p=”D”]Miša Molk je za svoje delo prejela poleg šestih viktorjev – največje nagrade na področju medijskih dosežkov v Sloveniji, tudi tri nagrade zlati ekran, dve nagradi Gordane Bonetti, dva kristalna globusa in priznanje za večletno vodenje in urednikovanje festivala Melodije morja in sonca.

Komentiraj