Koledar dogodkov Ribnica

Vabilo: Gosta aprilskega večera na Škrabčevi domačiji bosta Katarina Čas in Jan Cvitkovič

Katarina Čas in Jan Cvitkovič
Katarina Čas in Jan Cvitkovič

Kdaj: četrtek, 10. april 2014, ob 19h
Kje: Skedenj Škrabčeve domačije, Hrovača
Info: —

Gosta aprilskega večera na Škrabčevi domačiji bosta
Katarina Čas, igralka in voditeljica,
in Jan Cvitkovič, scenarist, režiser in igralec.

četrtek, 10. aprila 2014, ob 19. uri v skedenju Škrabčeve domačije

Katarina Čas in Jan Cvitkovič

Katarina Čas in Jan Cvitkovič

Ekonomistka in arheolog, ki sta nekoč davno in skorajda »pomotoma« naredila izlet v sedmo umetnost, a sta tam ostala. Igralska naturščika, ki jima je uspelo s svojo ustvarjalnostjo postaviti našo državo na (filmski) zemljevid sveta.

O njunem uspehu in poteh do njega se bo z njima pogovarjala Nina Orel, strokovnjakinja za odnose z javnostmi in novinarka.

Jan Cvitkov (1966), diplomirani arheolog, je že med študijem s filmom Rop stoletja osvojil Grossmanovo nagrado za scenarij. Leta 1999 je njegov prvi celovečerec V leru, za katerega je z režiserjem Janezom Burgerjem napisal scenarij in odigral glavno vlogo, prejel kar dvajset domačih in mednarodnih nagrad.  Leta 2001 je za svoj režijski prvenec Kruh in mleko prejel Leva prihodnosti na filmskem festivalu v Benetkah in tako dosegel enega največjih mednarodnih uspehov slovenskega filma. Za svoj drugi celovečerni film Odgrobadogroba je prejel nagrado za najboljšega novega režiserja na filmskem festivalu v San Sebastianu. Njegov tretji celovečerec Archeo je na FSF v Portorožu prejel Vesno za najboljši film, režijo in fotografijo.  Mojster kratkih igranih filmov (Srce je kos mesa, Vem, Sto psov, Bil sem otrok…), je odigral odlični stranski vlogi   v filmu Metoda Pevca Lahko noč, gospodična in Mattea Oleotta Zoran, moj nečak idiot. Je tudi pisec kratkih zgodb in poezije; izdal je zbirko kratkih pesmi Lačna žival. [oglas tip=”468×60″ p=”C”]

Katarina Čas (1976), diplomirana ekonomistka, se je na televiziji prvič pojavila  pri dvanajstih letih v reklami za Cockto. Leta 1989 je zaigrala v mladinskem filmu Peklenski načrt. Potem ko je začela voditi glasbeno oddajo Atlantis na Kanalu A, se je začela pogosteje pojavljati na malih zaslonih – kot voditeljica oddaj Klik, Klub Avenija in Zmenkarije.  Od leta 2005 na RTV Slovenija vodi alternativno glasbeno oddajo Aritmija.  Uspešno se je preizkusila tudi kot igralka v televizijskih in spletnih nanizankah domače in tuje produkcije (Prepisani, Strasti, Vrtičkarji, Zauvijek susjedi…). Opazna vloga v irskem filmu Policist jo je izstrelila na britanski trg – odigrala je glavno vlogo v kratkem filmu Liam and Lenka in nanizankah A Touch of Cloth  in New Tricks, leta 2013 pa ji je uspel preboj v Hollywood – v filmu Martina Scorseseja Volk z Wall Streeta je zaigrala ob Leonardu DiCapriu, kar je njena najvidnejša vloga doslej. Trenutno z  Al Pacinom snema film Imagine o Johnu Lennonu. Igra tudi v predstavi Špas teatra 5 žensk.com, podjetje Max Factor pa jo je izbralo za svoj obraz v Sloveniji.

 

Komentiraj