Koledar dogodkov Ribnica

Škrabčeva domačija vas vabi v zakulisje televizijske Recepcije z Marušo Majer in Luko Cimpričem

Maruše Majer in Luke Cimpriča
Maruše Majer in Luke Cimpriča

Kdaj: v sredo, 24. maja 2017, ob 19. uri
Kje: v skednju Škrabčeve domačije, Hrovača
Info: —

Škrabčeva domačija vas vabi v zakulisje televizijske Recepcije
z Marušo Majer, Luko Cimpričem in gostiteljico Lucijo Ćirović
v sredo, 24. maja 2017, ob 19. uri

Urban in Veronika  sta nepogrešljiva pika na koncu Studia City.  Če Marcel ne bi bil programski boss, bi gotovo zapisal, da SC obstaja samo zato, da bi na koncu lahko gledali RecepcijoJ. Kaj štajerska zasvojenka s televizijo in naveličani receptor z nacionalke počneta ostalih 6,99% dni v tednu, predvsem pa kako nova generacija igralcev zavzema odre in se prebija v življenju, bo iz izstopajočih igralcev svoje generacije Maruše Majer in Luke Cimpriča iztepala Lucija Ćirović, igralka, lutkarica, komičarka in magistrica govora.

Maruša Majer se je kot že diplomirana komparativistka posvetila študiju igre in  končala tudi ljubljansko  Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo. Svobodnjakinjo po statusu danes pozna publika institucionalnih in neinstitucionalnih gledališč. Igrala je v več kratkih filmih, seriji Več po oglasih ter celovečernih filmih Avtošola (skupaj z Luko Cimpričem)  in Ivan.  Najboljša igralka 20. mednarodnega festivala otroškega gledališča v Subotici in »Shooting Star« — mladi igralski talent – na letošnjem Berlinalu.

Luka Cimprič je diplomiral na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. Kot samozaposleni v kulturi sodeluje z mnogimi gledališči (SSG Trst, SNG Nova Gorica, PG Kranj, Gledališče Koper, SNG Drama, Glej). Igral v mnogih tv serijah in več celovečernih filmih, Gremo mi po svoje (najbolj gledani slovenski film), Izlet (prvi slovenski celovečerec, posnet na fotoaparat) in Avtošola (skupaj z Marušo Majer) so najbolj ogreli kritike in gledalce.  Zrežiral je prvo gledališko-video igro Ebola. Za svoje delo je prejel več nagrad.

Komentiraj